avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Stie cineva sa-mi spuna cat costa depunerea actelor pentru divort?
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 10:37, 2 Iunie 2010
se plateste o taxa judiciara de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0.30 lei
Cererea pentru divort va fi timbrata cu aprox. 40 lei taxa judiciara de timbru si 0,3 lei timbru judiciar, in situatia in care divortul se intemeiaza pe art. 38 alin. 3 Codul familiei.
In cazul in care reclamantul nu realizeaza venituri sau acestea sunt inferioare salariului minim brut pe tara, taxa judiciara de timbru este de 8 lei.
Pentru cererile de stabilire a locuinţei minorilor, formulate potrivit art. 100 alin. 3 din Codul familiei, pentru cererea de încredinţare a copiilor minori, introdusă separat de acţiunea de divorţ, pentru cererile de reîncredinţare a copiilor minori ulterior divorţului, pentru acţiunea introdusă de un părinte care a recunoscut unul sau mai mulţi copii, în scopul purtării numelui său, precum şi pentru cererile de încredinţare a copiilor minori din afara căsătoriei, formulate potrivit art. 65 din Codul familiei taxa judiciara de timbru este de 6 lei.
depinde ce doriti ,redactare actiune si/sau taxa de timbru
av daniela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru danamatea danamatea stie cineva in ce cuantum este acum taxa de timbru pt divort? va multumesc! (vezi toată discuția)
Divort VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU vio din voluntari. as dori sa stiu si eu cat ma costa o cerere de divort! va multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa de timbru concurenta neloiala si instanta competenta fulgusor fulgusor Cu cat timbrez o actiune in concurenta neloiala si care e instanta competenta? Mentionez ca nu se bazeaza pe legea 84/1998 pt ca abia am depus cererea la OSIM ... (vezi toată discuția)