avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa de timbru

stie cineva in ce cuantum este acum taxa de timbru pt divort?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danamatea , utilizator 10:14, 5 Aprilie 2011
taxa de timbru este de 39 lei iar la depunerea actiunii de divort, timbrul judiciar trebuie sa aiba valoarea de 0,3 lei.

Taxele judiciare de timbru pentru unele actiuni si cereri referitoare la raporturile de familie sunt urmatoarele:
a) pentru cererea de divort intemeiata pe art. 38 alin. 1 si 2 din Codul familiei 39 lei;
b) pentru cererea de divort intemeiata pe art. 38 alin. 3 din Codul familiei, precum si in cazul in care reclamantul nu realizeaza venituri sau acestea sunt inferioare salariului minim brut pe tara 8 lei;
c) pentru cererile de stabilire a locuintei minorilor, formulate potrivit art. 100 alin. 3 din Codul familiei, pentru cererea de incredintare a copiilor minori, introdusa separat de actiunea de divort, pentru cererile de reincredintare a copiilor minori ulterior divortului, pentru actiunea introdusa de un parinte care a recunoscut unul sau mai multi copii, in scopul purtarii numelui sau, precum si pentru cererile de incredintare a copiilor minori din afara casatoriei, formulate potrivit art. 65 din Codul familiei 6 lei.
multumesc,o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sozo sozo Stie cineva sa-mi spuna cat costa depunerea actelor pentru divort? (vezi toată discuția)
Divort VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU vio din voluntari. as dori sa stiu si eu cat ma costa o cerere de divort! va multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa de timbru la divort handsu handsu Daca nu ma insel , recent a aparut o reglementare prin care este posibila desfacerea casatoriei de comun acord . In acest caz , sau in alte cauze , care este ... (vezi toată discuția)