avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rezilierea amiabila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rezilierea amiabila

Doresc sa inteleg...
In situatia in care s-a incheiat un contract intre o firma de constructii si primarie in urma licitatiei, iar clauza penala din contractul sus amintit cuprinde obligatia platii unei sume ce constituie 20% din contract daca una dintre parti nu isi indeplineste obligatiile ,......ea trebuie indeplinita si in situatia in care contractul s-a desfacut amiabil? Adica cele doua parti nu au dorit continuarea desii nu se ajunsese la termen??
:((
Cel mai recent răspuns: Groza Marina , utilizator 14:05, 2 Iunie 2010
din cate inteleg nu este vorba de o reziliere, ci de o incetare prin acordul partilor, deci nu se mai aplica acea clauza penala.
exact.
Problema este ca, Curtea de conturi considera ca s-a gresit si trebuie obligata societatea la plata.
Incerc sa inteleg pe ce se bazeaza.
La data incetarii, biroul juridic a raspuns intrebarii mele ca acordul este valabil si nu mai exista alte obligatii. Acum cand este Curtea de Conturi aici , biroul juridic canta in cor spunand ca ..desigur se plateste..ca biroul investii a gresit. Eu nu mai pricep nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare clauza contractuala? otilia13 otilia13 Buna seara. Clauza contractuala este urmatoarea. In cazul incetarii/rezilierii contractului din initiativa asociatului unic, DACA SOCIETATEA INREGISTEAZA ... (vezi toată discuția)
Efecte reziliere contract georgelgica georgelgica Daca partile au convenit de comun acord rezilierea unui contract ,pentru imposibilitatea indeplinirii obligatiilor asumate de catre una dintre parti, ulterior ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)