avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare clauza contractuala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare clauza contractuala?

Buna seara.
Clauza contractuala este urmatoarea.
In cazul incetarii/rezilierii contractului din initiativa asociatului unic, DACA SOCIETATEA INREGISTEAZA PROFIT, aceasta se obliga la plata a 12 indemnizatii lunare brute catre administratorul unic, in termen de 30 de zile de la data incetarii/rezilierii contractului de mandat.
La momentul incetarii contractului societatea nu inregistra debite deci nu indeplineste conditiile de plata, iar o alta interpretare nu cred ca rezulta din aceasta clauza contractuala, in sensul ca societatea de exemplu anterior in 2013 a inregistrat profit cu respectivul administrator, sau ca ulterior daca societatea va realiza profit administratorul ar fi indreptatit la acesta indemnizatie.
Dvs. cum intelegeti aceasta clauza, se poate interpreta altcumva decat am facut-o eu?
multumesc.

Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 21:12, 24 Iunie 2014
nu se poate interpreta o clauza decat raportat la intregul contract.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Admin, administrator
Depinde si de motivatia incetarii contractului... si de restul din el, desigur.
O condamnare cu suspendare a administratorului pt neglijenta in serviciu este o motivatie, ar fi inca un argument in plus pt neacordarea sumei repective?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare clauze a unui contract de mandat otilia13 otilia13 Buna ziua! Am urmatoarea speta: AGA decide denuntarea unilaterala a contractului de mandat al unui administrator de srl, la care Consiliul Local este asociat ... (vezi toată discuția)
Contract de administrare cu o persoana juridica LocatarB LocatarB Legea 230/2007 Art. 35 (1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva sau nu? gillu gillu Buna ziua. Administratorul unei societati comerciale la care consiliul local este asociat unic, are stipulat in contract o clauza potrivit careia in situatia ... (vezi toată discuția)