avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare clauze a unui contract de mandat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare clauze a unui contract de mandat

Buna ziua!
Am urmatoarea speta:
AGA decide denuntarea unilaterala a contractului de mandat al unui administrator de srl, la care Consiliul Local este asociat unic. Acest demers s-a efectuat la cateva luni dupa ce administratorul a fost condamnat definitiv, cu suspendare, pt neglijenta in serviciu.
Ca atare, administratorul, la incetarea contractului printr-o cerere adresata societatii, solicita plata unor indemnizatii stabilite in caz de incetare a contractului din initiativa asociatului unic, clauza prevazuta in contract.
Insa, in contract mai exista si alte clauze de incetare a acestuia precum punerea sub interdictie judecatoreasca a administratorului.
Intrebarea mea este: mai opereaza clauza contractuala cu privire la desfacerea contractului din INITIATIVA asociatului unic, astfel cum s-a si procedat, sau are intaietate clauza potrivit careia adm este pus sub interdictie judecatoreasca, astfel incat adm nu mai este indreptatit la aceasta indemnizatie.
Dupa parerea mea, AGA trebuia sa faca referire la punerea sub interdictie judecatoreasca si nu la denuntarea unilaterala a contractului. Oricum si in aceste conditii, consider ca adm nu e indreptatit la aceste indemnizatii datorita celor expuse mai sus.
Ce parere aveti? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:35, 7 Iulie 2014
Opinia mea este ca AGA trebuie sa adopte o hotarare prin care ia act cu privire la situatia juridica in care se gaseste Administratorul precum si la consecintele ce deriva din aceasta situatie, in contextul prevederilor Contractului de mandat.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva sau nu? gillu gillu Buna ziua. Administratorul unei societati comerciale la care consiliul local este asociat unic, are stipulat in contract o clauza potrivit careia in situatia ... (vezi toată discuția)
Sa fie oare clauza abuziva in contract? otilia13 otilia13 Buna ziua! Este vorba de un contract de mandat al administratorului unei firme, la care consiliul local este asociat unic, deci cu capital integral de ... (vezi toată discuția)
Interpretare clauza contractuala? otilia13 otilia13 Buna seara. Clauza contractuala este urmatoarea. In cazul incetarii/rezilierii contractului din initiativa asociatului unic, DACA SOCIETATEA INREGISTEAZA ... (vezi toată discuția)