Buna ziua.
Administratorul unei societati comerciale la care consiliul local este asociat unic, are stipulat in contract o clauza potrivit careia in situatia in care acesta inceteaza din initiativa asocialtului unic, administratorul este indreptetit la plata indemnizatiei pe un an.
Administratorului i-a incetat contractul printr-o hotarare AGA, iar acum isi cere plata de la societate.
Intrebari:
1. Nu vi se pare cam abuziva aceasta clauza contractuala, si daca da puteti sa-mi dati un temei legal..? eu de exemplu o asemenea clauza nu am inserata in contractul de munca:)) va spun sincer:))
2. Distiunct de prevederile contractule, inainte de incetarea acsetuia potrivit hotararii AGA cu cateva luni, administratorul a fost condamnat cu suspendare tocmai pt neglijenta in serviciu (nesesizat de AGA, neglijenta in serviciu:))) de aceea ma gandesc ca nu l-as premia pe administrator. ce parere aveti?
Dvs cum ati solutiona cererea administratorului de plata a indemnizatiilor?
multumesc
o clauza abuziva este doar intre comercianti si consumatori, in care comerciantul isi impune contractul preredactat si nu se poate negocia nici o clauza contractuala. D-voastra ati semnat in cunostiinta de cauza, probabil negociind contractul, acesta fiind unul de prestari servicii banuiesc. Ar fi trebuit sau este in contract si o clauza prin care se poate inceta contractul administratorului din vina lui. Banii daca ii cere ii poate obtine doar prin instanta, banuiesc ca nu o sa ii platiti d-voastra de buna voie.