avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza abuziva sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza abuziva sau nu?

Buna ziua.
Administratorul unei societati comerciale la care consiliul local este asociat unic, are stipulat in contract o clauza potrivit careia in situatia in care acesta inceteaza din initiativa asocialtului unic, administratorul este indreptetit la plata indemnizatiei pe un an.
Administratorului i-a incetat contractul printr-o hotarare AGA, iar acum isi cere plata de la societate.
Intrebari:
1. Nu vi se pare cam abuziva aceasta clauza contractuala, si daca da puteti sa-mi dati un temei legal..? eu de exemplu o asemenea clauza nu am inserata in contractul de munca:)) va spun sincer:))
2. Distiunct de prevederile contractule, inainte de incetarea acsetuia potrivit hotararii AGA cu cateva luni, administratorul a fost condamnat cu suspendare tocmai pt neglijenta in serviciu (nesesizat de AGA, neglijenta in serviciu:))) de aceea ma gandesc ca nu l-as premia pe administrator. ce parere aveti?
Dvs cum ati solutiona cererea administratorului de plata a indemnizatiilor?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 11:23, 16 Iulie 2014
o clauza abuziva este doar intre comercianti si consumatori, in care comerciantul isi impune contractul preredactat si nu se poate negocia nici o clauza contractuala. D-voastra ati semnat in cunostiinta de cauza, probabil negociind contractul, acesta fiind unul de prestari servicii banuiesc. Ar fi trebuit sau este in contract si o clauza prin care se poate inceta contractul administratorului din vina lui. Banii daca ii cere ii poate obtine doar prin instanta, banuiesc ca nu o sa ii platiti d-voastra de buna voie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare clauze a unui contract de mandat otilia13 otilia13 Buna ziua! Am urmatoarea speta: AGA decide denuntarea unilaterala a contractului de mandat al unui administrator de srl, la care Consiliul Local este asociat ... (vezi toată discuția)
Sa fie oare clauza abuziva in contract? otilia13 otilia13 Buna ziua! Este vorba de un contract de mandat al administratorului unei firme, la care consiliul local este asociat unic, deci cu capital integral de ... (vezi toată discuția)
Interpretare clauza contractuala? otilia13 otilia13 Buna seara. Clauza contractuala este urmatoarea. In cazul incetarii/rezilierii contractului din initiativa asociatului unic, DACA SOCIETATEA INREGISTEAZA ... (vezi toată discuția)