avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa fie oare clauza abuziva in contract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa fie oare clauza abuziva in contract?

Buna ziua!
Este vorba de un contract de mandat al administratorului unei firme, la care consiliul local este asociat unic, deci cu capital integral de stat.
Acestui administrator i-a incetat contractul din initiativa asociatului unic ca urmare a condamnarii acestuia pentru neglijenta in serviciu.
Desi in contract, printre clauzele de incetare a acestuia nu exista una care sa prevada incetarea de drept, administratorul se leaga de acest fapt solicitand plata indemnizatiilor pe 2 ani, astfel cum este stipulat in contract, pe motivul desfacerii acestuia fara vointa sa, dandu-ne in judecata.
In intampinarea noastra, PRINTRE ALTELE, am vrea sa facem referire si la faptul ca aceasta clauza ar fi una abuziva. Credem in aceasta pt ca la alte societati cu profil asemanator nu se regasesc astfel de clauze in randul administratorilor, fiind vorba totusi de bani ai statului, luand poate in consideratie si o prestatie/contraprestatie.
Pe ce temei legal s-ar putea dezovolta acest punct cu privire la clauza abuziva, si daca am gasi un precent in acest sens, o hotarare judecatoreasca, ne-ar ajuta si mai mult.
multumesc:)
Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 18:05, 26 Octombrie 2014
Reprezentati o societate?
oarecum, incerc sa ajut un coleg care are aceasta speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva sau nu? gillu gillu Buna ziua. Administratorul unei societati comerciale la care consiliul local este asociat unic, are stipulat in contract o clauza potrivit careia in situatia ... (vezi toată discuția)
Interpretare clauze a unui contract de mandat otilia13 otilia13 Buna ziua! Am urmatoarea speta: AGA decide denuntarea unilaterala a contractului de mandat al unui administrator de srl, la care Consiliul Local este asociat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! deces unic administrator al firmei, eu unic angajat ... brincova brincova Buna ziua! Deces unic administrator al firmei, eu unic angajat cu clauza de neconcurenta. Intrebarea mea este, se mai tine cont de clauza in acest caz? Iar eu ... (vezi toată discuția)