avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare garantie materiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare garantie materiala

buna ziua am lucrat ca reprezentant vanzzari intro firma si mi afost oprita garantia materiala constiuta cat am fost angajat la ei.M au chemat la ei am dat o declaratie prin care trebuia sa imi dea toti banii(380Olei).AM fost la ei si au vrut sa imi dea decat 2400lei diferenta dorind sa imi taie chitante fiscale din soldurile unor magazine inchise.Nu am vrut sa iau chitante si suma aia ,am amenintat cu ITM SI GARDA FINANCIARA,m au inbrancit si lovit. MENTIONEZ CA BANII SI DECLARATIA A RAMAS PE biroul directorului care m a lovitAm fugit la sectia de politie si am depus reclamatie si mi am scos certificat IML.POlitia la incadrat la art 180,art 1 dar nu pot sa imi scot bani ,CUM POT PROCEDA?.MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: valentin.vevelu , utilizator 18:31, 13 Iunie 2010
cand v-ati angajat ati semnat intre dumneavoastra si angajator un contract de constituire a garantiei materiale?
intr-un contract de constituire a garantiei materiale se specifica :,,3.3. a) Angajatul-gestionar consimte ca garanţia în numerar să fie folosită de angajator pentru acoperirea pagubelor produse în gestiunea ce i s-a încredinţat.",asta in cazul unor pagube,adica soldurile magazinelor inchise despre care v-a vorbit angajatorul dumneavoastra.
buna ziua!

stiti exact ce scrie in acea declaratie? in mod normal ar fi trebuit sa intocmiti o cerere prin care solicitati banii, si nu o declaratie!

in alta ordine de idei, v-a fost intocmita, semnata si vi s-a dat nota de lichidare?

ar mai fi de lamurit daca ati avut intocmita o fisa a postului sau alt document din care sa reiasa ca ati avut atributii de gestionar, daca la inventarieri s-au gasit lipsuri in gestiune care sa va fie imputabile, etc...
nu ni sa dat apsolut nici o hartie prin care ni se spunea de ce ni se opreste garantiada am si semnat dupa aceea o fisa de lichidare nu am avut nici o lipsa sau ceva de gwenul asta.Problema e ca am semnat depunerea si nota de lichidare banii au ramas acolo la ei in birou.Eu am semnat ptr 4000lei si au vrut sa imi dea 2400 lei.Pot merge in instanta si cum sa imi cer banii? Care sunt demersurile? Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa lichidare danymayl danymayl Buna ziua, pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)
Contract pe termen limitat torokaty torokaty Fata mea este angajat la un magazin mixt cu contract pe o perioada de 3 luni.In decursul acestei 3 luni ea a fost mutat in 2 magazine, la efectuarea ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie si semnare nota de lichidare . terezbarbu terezbarbu Poate fi conditionat restituirea garantiei de gestiune de semnarea notei de lichidare daca decizia de incetarea CIM a avut loc cu o luna in urma ? (vezi toată discuția)