avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce fel de incheiere de CIM este mai simpla :prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce fel de incheiere de CIM este mai simpla :prin demisie sau acordul partilor?

Din punctul de vedere al angajatorului este mai simplu sa isi dea demisia angajatul sau sa se incheie CIM prin acordul partilor?
Ce obligatii am eu ca firma in cele 2 cazuri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 2 Iunie 2010
e mai avantajos prin acordul partilor.. .

Incetarea contractului individual de munca

Art. 55. - Contractul individual de munca poate inceta astfel:

a) de drept;

b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
Nu vad nici o diferenta intre cele doua variante dpdv al avantajelor angajatorului. In ambele cazuri trebuie dusa la ITM decizia/notificarea de incetare a contractului (la incetare prin acordul partilor se semneaza decizie de catre cele doua parti, la demisie notificarea se semneaza doar de angajator si se ataseaza copie de pe demisie- gasiti modele pe site-ul ITM)
Prin acordul partilor, e ca mai urgenta si fara nici o bataie de cap.
Dani@ a scris:

Din punctul de vedere al angajatorului este mai simplu sa isi dea demisia angajatul sau sa se incheie CIM prin acordul partilor?
Ce obligatii am eu ca firma in cele 2 cazuri?

Cel mai simplu este prin acordul partilor ... este o incetare la care nu se acorda preaviz.
In cazul demisie, angajatorul poate renunta total sau partial la preaviz.

La incetarea raportului de munca, angajatorul va inmana carnetul de munca al salariatului si ii va plati drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 55 b vladuro vladuro Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie cu acordul ambelor parti EritroxylonX EritroxylonX Buna ziuaaa, cine imi poate da si mie un model de cerere de demisie cu acordul ambelor parti? (vezi toată discuția)
Demisie Roxana2017 Roxana2017 Bună ziua , Va rog sa mi spuneți cum ar trebui sa procedez în cazul în care am fost data afara iar demisia mea a fost semnata de către angajator ? (vezi toată discuția)