avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine are dreptul sa taie orele lipsa de la program?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine are dreptul sa taie orele lipsa de la program?

Prin fisa mea de post imi revine sarcina de a opera,tine la zi si verifica condica de prezenta. As vrea sa stiu, ce se intampla in urma constatarii lipsei de la program (prin nesemnarea condicii) a unui salariat, care are un sef ierarhic superior. Concret cui ii revine sarcina de a-i taia orele lipsa de la program.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 15:43, 3 Iunie 2010
sefului ierarhic, evident
Daca este datoria ta prin fisa postului sa faci acest lucru treci la treaba, daca nu fai un referat catre seful ierarhic desi ma indoiesc ca ar avea astfel de atributii.
De regula cel care intocmeste pontajul taie orele nelucrate .
mie nu-mi sunt atribuite prin fisa postului prerogativele de a taia orele lipsa ci doar tinerea la zi , operare si verificare . Daca fac o analiza pe text tinerea la zi = adica sa urmaresc daca sunt toate semnaturile salariatilor atat la venire cat si la plecare, operare = pot cel mult sa inscriu in condica minutele intarziate sau absenta persoanei de la lucru in ziua respectiva, verificare = atunci cand constat ca un salariat a intarziat sau absenteaza trebuie sa verific motivul pentru care acesta nu se afla la munca. Deci de unde rezulta ca eu trebie sa tai orele intarziate?
Probabil ca este foarte greu de raspuns la aceasta intrebare? Oare de ce?
Evidenta orelor se face in scopul remunerarii dupa timpul efectiv lucrat. Ore suplimentare bani in plus , ore nelucrate bani mai putini.
Voi nu aveti fisele de post bine definite? Nu am specificat expres ca este atributia ta.
In principiu cel care face statele de salarii tine cont de aceasta evidenta in scopul determinarii salariului lunar cuvenit fiecarui angajat.

Alte discuții în legătură

Condica de prezență - se poate tăia? și modifica,,,? ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm foarte frumos să ne ajutați cu câteva sfaturi : - un coleg a întârziat la serviciu dimineața, dar în Condica de ... (vezi toată discuția)
Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Dovada prezenta Geo_2008 Geo_2008 cum poate un salariat sa faca dovada prezentei sale la serviciu in conditiile in care la firma unde lucreaza nu exista condica de prezenta? multumesc (vezi toată discuția)