avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine are dreptul sa taie orele lipsa de la program?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine are dreptul sa taie orele lipsa de la program?

Prin fisa mea de post imi revine sarcina de a opera,tine la zi si verifica condica de prezenta. As vrea sa stiu, ce se intampla in urma constatarii lipsei de la program (prin nesemnarea condicii) a unui salariat, care are un sef ierarhic superior. Concret cui ii revine sarcina de a-i taia orele lipsa de la program.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 15:43, 3 Iunie 2010
Situatia condicii de prezenta se inmaneaza celui care intocmeste statul de plata, iar acesta la randul lui va apela la sefii ierarhici pentru solutionarea problemelor. Eu zic ca la firma dumneavoastra nu exista o ordine, nu sunt masuri si reguli clar definite. Daca ar fi fost asa, acum nu era nevoie sa faceti aceasta intrebare.
Eu am facut o regula cu prezenta (eu verific prezenta si tot eu fac statul de plata), am spus asa:
-orice intarziere se scade din prezenta sau lipsa ore se scade din prezenta, daca au invoire scrisa si semnata de director atunci acestea se scad din orele suplimentare.
-daca intarzie sau pleaca mai repede in interes de servici, atunci imi prezinta in scris acest fapt si voi ponta ziua intreaga fara sa scad orele lipsa din orele suplimentare.

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezență - se poate tăia? și modifica,,,? ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm foarte frumos să ne ajutați cu câteva sfaturi : - un coleg a întârziat la serviciu dimineața, dar în Condica de ... (vezi toată discuția)
Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Dovada prezenta Geo_2008 Geo_2008 cum poate un salariat sa faca dovada prezentei sale la serviciu in conditiile in care la firma unde lucreaza nu exista condica de prezenta? multumesc (vezi toată discuția)