Daca nu exista nici cartela magnetica de pontaj,atunci doar daca sunt probe scrise care pot dovedi prezenta ,cum ar fi de ex.semnatura pusa pe diverse acte datate intocmite de respectivul angajat(receptii,facturi,acte de casa sau banca,corespondenta interna,etc)
Oricum este o situatie anormala,trebuie sa existe in orice unitate un document primar de evidenta zilnica a prezentei angajatilor ...
Geo_2008
Cu ajutorul martorilor , in lipsa existentei unor inscrisuri din care sa reiasa ca ati fost prezent la serviciu ... daca semnati anumite , acestea sunt datate ....in acest sens, se poate demonstra ca in ziua respectiva at fost la munca ... chiar daca este doar o prezumtie relativa.
Este o problema cu martorii in conditiile in care se presupune ca acestia sunt colegi/sefi din aceeasi unitate care nici ei la randul lor nu au semnat intr-o condica de prezenta.
Doar daca martorii ar fi de ex. clientii firmei cu care angajatul respectiv sa fi relationat in mod constant ,zi de zi prin prisma atributiilor de serviciu curente.
Presupun ca pe statul de plata ar trebui sa fie evidentiate zilele neplatite. Zilele neplatite nu inseamna ca nu s-a prezentat la munca persoana respectiva?
Eu nu am pontat decat in anii '90 iar ulterior, la semnarea statului de plata/primire fluturas puteam sa vad situatia zilelor lucrate platite.
Cred ca statul de plata poate reprezenta o buna dovada...
L.C.