1. Foaia colectiva de prezenta se completeaza zilnic de seful celor de la punctul de lucru deci normal ar fi sa stea la punctul de lucru unde este seful respectiv (sau persoana care completeaza zilnic foaia colectiva de prezenta).
2. La sfarsitul lunii foaia colectiva de prezenta, semnata de cei in drept, conform Regulamentului intern, se prezinta compartimentului de calculul salariilor.
La punctul de lucru ar trebui sa stea o copie a foii colective de prezenta , intrucat originalul se va trimite la societatea mama daca aceasta se ocupa se salarizarea tuturor angajatilor ...
Nu neaparat. Ele trebuie sa fie atasate documentelor justificative ale calculului drepturilor salariale luinare.
Pentru evidenta primara a situatiei prezentei salariatilor la punctele de lucru, eu foloseam asa numitele "carnete de pontaj", unde fiecare sef de punct de lucru era obligat ca zilnic sa consemneze situatia personalului din subordine iar la sfarsitul fiecarei luni, "descarca" aceste evidente in foile colective de prezenta.
La fiecare loc de munca exista o condica de prezenta sau un sistem pe baza de cartela ,prin care se realizeaza evidenta primara a prezentei zilnice la lucru si a timpului de munca.
La sfarsitul fiecarei luni,conducatorul locului de munca intocmeste si semneaza foaia de pontaj(foaia de prezenta colectiva)pe baza condicii ,si transmite acest pontaj catre departamentul de resurse umane sau contabilitate ,care calculeaza pe baza acestuia drepturile salariale cuvenite angajatilor.Poate sa-si faca o copie a pontajului ,seful pc. de lucru pe care sa-l indosarieze ,dar nu este oblgatoriu.