avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinerea permisului pentru accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinerea permisului pentru accident usor

in data de 18.05.2010 am parcat masina in fata postei din municipiul Slobozia, posta care se gaseste in incinta Autogarii Slobozia, deci pe domeniu privat (eu nestiind acest lucru).
Masina am parcat-o intre un garaj si o rampa de urcare in curtea postei.
Cand am iesit din posta eram blocat de o Dacia Papuc proprietatea autogarii.
L-am chemat pe sofer cre a mutat masina iar cand a iesit din masina am avut o altercatie verbala in sensul ca i-am reprosat ca de ce ma blocat chiar daca e proprietate privata. Individul s-a enervat si m-a blocat din nou.
Am incercat sa ies escaladand bordura rampei de acces. In timpul manevrelor e posibil sa-l fi atins cu spatele masinii dar omul nu a sesizat nimic si nici nu mia reprosat nimic. Dupa vreo 5 minute a mutat din nou masina si am plecat.
Ieri 01.06.2010 a venit un politist si m-a invitat la politie pentru constatare pentru ca am o reclamatie cum ca am lovit respectiva masina.
mi-a fost intocmit procesul verbal de contraventie retinandu-se incalcarea urmatoarelor:
incalcarea: art 111 din HG1391/2006 sanctionata cu 108/1/a/5 din OUG 195/2002
art 54/1 din OUG 195/2002 sanctionata cu 108/1/b/3 din OUG 195/2002
art 79/1/b din OUG 195/2002 sanctionata cu 108/3/g din OUG 195/2002
Una peste alta am primit amenda de 240 ron notata pe procesul verbal in cuantum total si nu defalcat pentru fiecare contraventie, un avertisment si retinerea permisului pentru ca nu m-am prezentat in 48 de ore pentru declararea accidentului.
Mentionz ca mi s-a retinut ca fapta circulatia pe sens interzis insa la intrarea in autogara nu exista nici un semn in acest sens.
Va rog sa ma ajutati deoarece sotia mea este grav bolnava si trebuie sa fac multe drumuri la Bucuresti pentru tratament.
Co stima
Cel mai recent răspuns: slucianus , utilizator 20:17, 2 Iunie 2010
Imi pare rau de situatia sotiei dvs,dar trebuia imediat dupa altercatie sa mergeti la politie.
Nu cred ca in cazul in care ati lovit acea masina,chiar usor,nu ati sesizat acest lucru.
Daca puteti demonstra cu acte si cu martori ca situatia retinuta prin procesul verbal nu este reala,aveti termen de 15 zile,pentru a formula contestatie impotriva procesului verbal la Judecatoria Slobozia.
Verificati daca exista completate toate rubricile din procesul verbal,daca consemnarile sunt corect facute pentru a vedea daca este cazul sa invocati motivele de nulitate prev.de art.16:17:34 din OG nr,2/2001
Imi pare rau dar chiar asa este. Masina reclamantului are o infundatura in aripa spate cam cat pui degetul mare. Si oricum omul era langa masina. Daca sesiza ceva ma oprea pentru ca eu oricum nu am iesit din parcare pana nu a tras masina din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea este drum public? victorpanait victorpanait In data de 11.11.2016, in mun Slatina, am parcat intr-o parcare amenajata de primărie sa deserveasca 2-3blocuri. intr-unul din blocuri se afla un client de-al ... (vezi toată discuția)
Amenda art. 36 din oug nr. 195/2002 irina_22 irina_22 Am o nedumerire si as dori sa ma clarificati, chiar daca cred ca este cam tarziu ca sa mai fac vreo contestatie,,,, Sotul meu (cetatean strain) a fost amendat ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)