avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcarea este drum public?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcarea este drum public?

In data de 11.11.2016, in mun Slatina, am parcat intr-o parcare amenajata de primărie sa deserveasca 2-3blocuri. intr-unul din blocuri se afla un client de-al meu.
La plecare am vrut sa întorc,dar fiind masini si pe o parte si pe alta,am ieșit cu spatele.
Am dat pe avarii,m-am asigurat,sa nu fie ceva in spate si am inceput manevra. Dupa cativa metri am acrosat usor un cetatean, cu o alcoolemie de 0,26 la etilotest.
Cetateanul probabil s-a aplecat sau s-a impiedicat,ca nu l-am văzut.
Bara spate este stersa doar de mizerie,nimic mai mult.
Pe lângă parcare si pe la capătul ei este trotuar frumos amenajat cu pavele.
Politistii m-au scos vinovat de neasigurare la mersul cu spatele pe drum public art 108 alin 1 lit b din OUG 195/2002
Cetateanul de fapt politist pensionar beat, nu are nici o sanctiune.
Va rog sa-mi spuneti daca parcarea in acest caz este drum public?
Daca fapta ar fi trebuit incadrata pe art 108 sau ar fi trebuit incadrata pe art 54 Cod rutier si sanctionate de art 108.?
Astept răspuns.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:34, 13 Noiembrie 2016
Raspunsul la intrebare l-ati oferit chiar dv
am parcat intr-o parcare amenajata de primărie

Daca parcarea apartine primariei pe cale de consecinta este domeniu public,respectiv drum public
Pietonii se supun in acest caz regulilor din Codul rutier,asa-i?
Deci ar fi trebuit sa se asigure si sa traverseze prin loc marcat,respectiv sa circule pe trotuar, nu sa se aplece in mijlocul drumului.
Art 54 din Cod rutier spune deteriorare sau pagube materiale rezultate din mersul cu spatele, nicidecum vatamare corporala.
Dar de incadrarea juridica ce spuneti?
Multumesc.
In parcari se aplica prevederile OUG 195/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este legea, daca un teren privat este dat liber pentru folosire ... Anca987 Anca987 Cum este legea, daca un teren privat este dat liber pentru folosire public? Cazul este urmator. Exista un trotuar facut pe un teren privat, proprieterul a dat ... (vezi toată discuția)
Un accident, ce parere aveti? andreea_stel andreea_stel Am ajuns acasa, in fata blocului....cautand cu privirea un loc de parcare timp in care nu executam nici o manevra, stateam pe loc; zaresc un loc ma asigur si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, ... Iulian Alex Iulian Alex Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, pe trotuar in sectorul 2. Ideea este ca trotuarul este indeajuns de lat incat sa incapa mai bine ... (vezi toată discuția)