avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... un accident, ce parere aveti?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

un accident, ce parere aveti?

Am ajuns acasa, in fata blocului....cautand cu privirea un loc de parcare timp in care nu executam nici o manevra, stateam pe loc; zaresc un loc ma asigur si dau cu spatele, paralel cu mine pe partea mea dreapta erau 3 masini parcate una in spatele celeilalte pe trotuar, m-am oprit paralel cu prima masina, dau cu spatele maxim un metru moment in care cea de-a doua masina din randul de 3 iese din parcare si ma loveste bara spate colt dreapta. ce parere aveti in situatia de fata: se considera culpa comuna, vina lui sau a mea. Va multumumesc pt pareri.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:27, 24 Iulie 2010
Buna ziua !
In situatia prezentata de dumneavoastra , consider ca ar fi bine sa rezolvati problema pe cale amiabila. Singura institutie competenta sa stabileasca vinovatia este Politia Rutiera.
Cu stima !
In principiu este vina celuilalt care nu s-a asigurat la plecarea de pe loc.
Ati facut constatarea amiabila?
NU, am fost la politie si daca va vine sa credeti a zis ca e vina celui care a dat cu spatele in baza OUG 195/02 art 51/1, am citit articolul de lege care ii incrimineaza pe ambii participanti la trafic. Va atasez articolusva las si pe voi sa judecati, va rog.

[ link extern ]
art 54/1, multumesc.
Art. 54 alin. (1) din OUG 195/2002 obliga pe ambii conducatori auto sa se asigure in manevrele lor.
Insa, art. 135.lit. f) din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 prevede: "Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
f) când se pune în mişcare sau la pătrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alăturată acestuia faţă de vehiculul care circulă pe drumul public, indiferent de direcţia de deplasare".
Celalalt autoturism se afla pe trotuar, iar dvs circulati pe partea carosabila. In aceste conditii dvs aveti prioritate de trecere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea este drum public? victorpanait victorpanait In data de 11.11.2016, in mun Slatina, am parcat intr-o parcare amenajata de primărie sa deserveasca 2-3blocuri. intr-unul din blocuri se afla un client de-al ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Accident iesire din parcare Vladdzs Vladdzs Buna ziua, vreau sa inteleg un lucru: circuland pe un drum prioritar cu parcari pe partea dreapta a drumului, o masina intentioneaza iesirea din parcare prin ... (vezi toată discuția)