avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident iesire din parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident iesire din parcare

Buna ziua, vreau sa inteleg un lucru: circuland pe un drum prioritar cu parcari pe partea dreapta a drumului, o masina intentioneaza iesirea din parcare prin mers inapoi, in cazul unui accident se considera neacordare de prioritate, avand in vedere ca din sens opus circula alte autovehicule si nu s-ar putea evita accidentul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 14 Iulie 2018
Iesirea cu spatele in cazul prezentat de dvs. trebuie sa se faca dirijat cu blocarea circulatiei pe sensul opus parcarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. În locurile în care mersul înapoi este permis, dar vizibilitatea în spate este împiedicata, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducatorul acestuia este dirijat de cel putin o persoana aflata în afara vehiculului.
Persoana care dirijeaza manevrarea cu spatele a unui vehicul este obligata sa se asigure ca manevra se efectueaza fara a pune în pericol siguranta participantilor la trafic.

2. In cazul unui accident se considera incalcarea prevederilor Codului Rutier.

art.108 din OUG 195/2002
a) 2 puncte de penalizare pentru săvârșirea următoarelor fapte:
.......
6. nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii de circulație sau a direcției de mers;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli de circulatie incalcate - vinovatie accident myn11 myn11 va rog spuneti-mi daca sunt vinovat eu. intr-o parcare cu locuri si pe stanga si pe dreapta, perpendiculare pe aleea de circulare am parcat regulamentar pe un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier alina stoichicescu alina stoichicescu in ziua de 14 iulie 2010 in timp ce plecam de la serviciu la efectuarea mersului inapoi pe calea de acces a societatii la care lucrez specific ca este cale de ... (vezi toată discuția)
Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)