avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reguli de circulatie incalcate - vinovatie accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reguli de circulatie incalcate - vinovatie accident

va rog spuneti-mi daca sunt vinovat eu.
intr-o parcare cu locuri si pe stanga si pe dreapta, perpendiculare pe aleea de circulare am parcat regulamentar pe un loc pe partea stg.dupa mine a venit o d-na care a lasat masina pe alea de circularein spatele masinii mele si a plecat.
cand sa ies eu am dat cu spatele dar neavand suficient spatiu si neaproximand bine distanta intre masini am atins masina d-nei
nefiind nimeni acolo am plecat,dar m-ma prezentat la politie in timp de 24 ore.
am fost amendat cu 4 puncte=300lei si 3 puncte penalizare,confart108 dinOUG 195.
am citit art 108 la lit b),pct 3 scrie ca se acorda 3 pct pt nerespectarea regulilor de mers inapoi
ce reguli de mers inapoi am incalcat la iesirea din parcare ?cealalta masina fiind oprita neregulamentar.
Cel mai recent răspuns: myn11 , utilizator 17:26, 20 Martie 2013
HG1391
§ 5. Reguli referitoare la manevre
Art. 128. - (1) Se interzice mersul înapoi cu vehiculul:
a) în cazurile prevazute la art. 126, cu exceptia lit. d);
b) pe o distanta mai mare de 50 m;
c) la iesirea de pe proprietati alaturate drumurilor publice.
(2) În locurile în care mersul înapoi este permis dar vizibilitatea în spate este împiedicata, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducatorul acestuia este dirijat de cel putin o persoana aflata în afara vehiculului.
(3) Persoana care dirijeaza manevrarea cu spatele a unui vehicul este obligata sa se asigure ca manevra se efectueaza fara a pune în pericol siguranta participantilor la trafic.
(4) Mersul înapoi cu autovehiculul trebuie semnalizat cu lumina sau luminile speciale din dotare. Se recomanda dotarea autovehiculelor si cu dispozitive sonore pentru semnalizarea acestei manevre.
multumesc de informare,nici una din situatiile enumerate mai sus nu mi se aplica.eu am iesit cu spatele din locul de parcare marcat,ca doar daca am intrat cu fata ,cum sa ies altfel.

v-as mai intreba :cui sa ma adresez pt a afla daca s-a intocmit un proces verbal si pt pers a carui masina am atins-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier alina stoichicescu alina stoichicescu in ziua de 14 iulie 2010 in timp ce plecam de la serviciu la efectuarea mersului inapoi pe calea de acces a societatii la care lucrez specific ca este cale de ... (vezi toată discuția)
Lovire din spate andreifuf andreifuf buna ziua am fost implicat intr-un incident de lovire din spate. Ne aflam pe o strada laterala, la intrarea pe un bulevard important. (amandoi faceam ... (vezi toată discuția)
Accident iesire din parcare Vladdzs Vladdzs Buna ziua, vreau sa inteleg un lucru: circuland pe un drum prioritar cu parcari pe partea dreapta a drumului, o masina intentioneaza iesirea din parcare prin ... (vezi toată discuția)