avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

in ziua de 14 iulie 2010 in timp ce plecam de la serviciu la efectuarea mersului inapoi pe calea de acces a societatii la care lucrez specific ca este cale de aces adiacenta strazii draganesti din municipiul slatina am accidentat un pieton cu bara din spate a masinii pe care o conduceam mentionez ca in dovada de la politie este specificat ca pietonul a traversat printrun loc nepermis,in urma accidentului pietonul a fost transportat la spital facindui radiografii si ecografii neavind nimic iar in urma interventiilor de catre el a fost internat la chirurgie pentru o julitura la palma ,a ramas internat 7 zile si trimis la craiova pentru rmn fiind externat dupa aflarea rezultatului adica 3 zile,el fiind nemultumit zice ca se duce la un alt neurolog si a depus plingere penala .va multumesc si asi dori sa aflu posibilele sanctiuni
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 19:00, 9 August 2010
trebuie sa va angajati un avocat, sa luptati ca sa nu platiti absolut nimic deoarece pietonul a mers pe carosabil fara sa fie la trecerea de pietoni. dvs trebuia sa il observati din timp dar el nu trebuia sa fie acolo. deci amandoi purtati o vina si dvs trebuie sa va tineti tare sa nu platiti nimic.
Intr-adevar , pare a fi vorba despre o culpa comuna .
Trebuie sa vedeti cate zile de ingrijiri medicale i se vor acorda de catre IML . In raport de acestea , veti decide cu avocatul dvs cum sa abordati problema .
alina stoichicescu a scris:

...in timp ce plecam de la serviciu la efectuarea mersului inapoi pe calea de acces a societatii la care lucrez ...am accidentat un pieton cu bara din spate a masinii pe care o conduceam


Care erau conditiile de vizibilitate in momentul producerii accidentului?
Ce tip de masina conduceati? Va permitea vizibilitatea in spate ori era nevoie ca o persoana sa va dirijeze la mersul inapoi?
Victima a aparut dintre alte autovehicule? etc.
...Sunt intrebari la care ar trebui raspundeti in cadrul anchetei penale si apoi sa asteptati momentul in care se dispune expertiza tehnica auto, cand vi se aduc la cunostinta obiectivele expertizei si dreptul de a numi un expert consilier.
Dupa finalizarea raportului de expertiza veti sti sigur care este culpa dv.

Imi pare rau, dar ati oferit un minim de date, pe baza carora, eu, una, nu va pot spune daca aveti sau nu culpa in producerea accidentului.
Eu nu cred ca se pune problema unei culpe comune atat timp cat ati condus regulamentar.
este specificat ca pietonul a traversat printrun loc nepermis


In aceasta situatie, pietonul poarta intreaga raspundere pentru incalcarea normelor rutiere.

Alte discuții în legătură

Reguli de circulatie incalcate - vinovatie accident myn11 myn11 va rog spuneti-mi daca sunt vinovat eu. intr-o parcare cu locuri si pe stanga si pe dreapta, perpendiculare pe aleea de circulare am parcat regulamentar pe un ... (vezi toată discuția)
Accident iesire din parcare Vladdzs Vladdzs Buna ziua, vreau sa inteleg un lucru: circuland pe un drum prioritar cu parcari pe partea dreapta a drumului, o masina intentioneaza iesirea din parcare prin ... (vezi toată discuția)
Lovire din spate andreifuf andreifuf buna ziua am fost implicat intr-un incident de lovire din spate. Ne aflam pe o strada laterala, la intrarea pe un bulevard important. (amandoi faceam ... (vezi toată discuția)