avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

in ziua de 14 iulie 2010 in timp ce plecam de la serviciu la efectuarea mersului inapoi pe calea de acces a societatii la care lucrez specific ca este cale de aces adiacenta strazii draganesti din municipiul slatina am accidentat un pieton cu bara din spate a masinii pe care o conduceam mentionez ca in dovada de la politie este specificat ca pietonul a traversat printrun loc nepermis,in urma accidentului pietonul a fost transportat la spital facindui radiografii si ecografii neavind nimic iar in urma interventiilor de catre el a fost internat la chirurgie pentru o julitura la palma ,a ramas internat 7 zile si trimis la craiova pentru rmn fiind externat dupa aflarea rezultatului adica 3 zile,el fiind nemultumit zice ca se duce la un alt neurolog si a depus plingere penala .va multumesc si asi dori sa aflu posibilele sanctiuni
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 19:00, 9 August 2010
Eu cred ca si soferul are culpa sa , intrucat , din expunerea sa :

la efectuarea mersului inapoi pe calea de acces a societatii la care lucrez


De aici rezulta ca din curtea societatii a dat cu spatele ca sa iasa in drumul public .

Reg de aplicare a OUG 195/2002

Art. 128. - (1) Se interzice mersul înapoi cu vehiculul:
a) în cazurile prevăzute la art. 126, cu excepţia lit. d);
b) pe o distanţă mai mare de 50 m;
c) la ieşirea de pe proprietăţi alăturate drumurilor publice.
(2) În locurile în care mersul înapoi este permis dar vizibilitatea în spate este împiedicată, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducătorul acestuia este dirijat de cel puţin o persoană aflată în afara vehiculului.
(3) Persoana care dirijează manevrarea cu spatele a unui vehicul este obligată să se asigure că manevra se efectuează fără a pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.
(4) Mersul înapoi cu autovehiculul trebuie semnalizat cu lumina sau luminile speciale din dotare. Se recomandă dotarea autovehiculelor şi cu dispozitive sonore pentru semnalizarea acestei manevre.



Se pare ca si conducatorul auto a incalcat o prevedere legala , insa cel mai sigur , in raport de expertiza , se va stabili cu certitudine .
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
Diana Ramona, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli de circulatie incalcate - vinovatie accident myn11 myn11 va rog spuneti-mi daca sunt vinovat eu. intr-o parcare cu locuri si pe stanga si pe dreapta, perpendiculare pe aleea de circulare am parcat regulamentar pe un ... (vezi toată discuția)
Accident iesire din parcare Vladdzs Vladdzs Buna ziua, vreau sa inteleg un lucru: circuland pe un drum prioritar cu parcari pe partea dreapta a drumului, o masina intentioneaza iesirea din parcare prin ... (vezi toată discuția)
Lovire din spate andreifuf andreifuf buna ziua am fost implicat intr-un incident de lovire din spate. Ne aflam pe o strada laterala, la intrarea pe un bulevard important. (amandoi faceam ... (vezi toată discuția)