avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii?

buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va rog cat mai multe detalii concise. multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: Stefania M , utilizator 16:47, 2 Iunie 2010
Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor prevede si modalitatea in care dvs. puteti accede la functia de magistrat, in situatia in care nu aveti vechime in exercitare unei profesii juridice timp de 5 ani (consilier juridic, avocat. notar, grefier cu studii superioare). Deci, nu orice vechime in campul muncii se ia in calcul, ci numai aceea strict reglementata de lege, adica perioada in care ati profesat in domeniul juridic vreme de minim 5 ani .
Asadar, neavand aceasta vechime, dvs. puteti participa la concursul organizat de Institutul National al Magistraturii, in fiecare an, cu aprobarea prealabila a CSM. In situatia in care veti fi admisa pe unul din locurile scoase la concurs, va trebui sa urmati cursurile INM timp de 2 ani de zile, la finele carora veti sustine un examen de absolvire, urmand ca apoi, in functie de rezultatele obtinute sa ocupati unul din posturile vacante. Astfel, veti deveni procuror stagiar.
Pentru informatii mai detaliate puteti consulta Legea nr. 303/2004 si, de asemenea, puteti accesa pagina de internet a INM unde veti gasi infomatii utile dvs. despre modul in care se organizeaza concursul de admitere, absolvire etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a te putea prezenta la ex de admitere in magistratura Sorin_cr Sorin_cr O mare nelamurire am si eu cu privire la aceste conditii: este necesara aceasta vechime de 5 ani pentru admiterea la csm sau la inm?? a inceput sa ma ... (vezi toată discuția)
Nu se mai organizeaza concurs de intrare in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime danielled danielled Am auzit ca nu se mai organizeaza concurs pentru admitere in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime, voi stiti ceva? (vezi toată discuția)
Cum devin procuror dezdemona_dezy dezdemona_dezy buna seara va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine un absolvent USH la (zi) licentiat in drept cum poate devenii procuror in afara de cursurile de la ... (vezi toată discuția)