avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eroare de procedura?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eroare de procedura?

Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un sfat,va rog? Anul trecut am inaintat divortul ...In data de 15.03.2010,hotararea de divort a ramas definitiva si irevocabila.Mi-am schimbat actele(buletin,permis auta,pasaport si acum port numele avut la nastere),iar azi,dupa 2luni si jumatate primesc o instiintare de la tribunal cum ca s-a produs o eroare de procedura in privinta numelui purtat anterior (am mai fost casatorita o data,iar la finalizarea primului divort am hotarat sa port numele sotului.,deoarece vroiam sa ma cheme la fel ca pe baiatul meu,rezultat din aceasta casatorie.).Toate actele mele acum sunt pe numele de nastere,pe care l-am cerut la acest ultim divort,iar ei imi spun acum ca numele purtat anterior era cel al primului sot...ce am de facut?Va rog,ma puteti ajuta?In speranta ca ati inteles situatia,adica sperand ca am explicat destul de bine(desi e complicat si pt mine),va multumesc pt timpul acordat.
Maddi
Cel mai recent răspuns: maddi , utilizator 15:50, 4 Iunie 2010
La sfarsitul incheierii de indreptare a erorii aveti scris termenul in care puteti face apel- 30 de zile, verificati daca sunteti inca in termen si formulati apel in care aratati ca nu este vorba de o eroare materiala, ci ca asta a fost solicitarea dvs. Daca dvs ati solicitat revenirea la numelui purtat la nastere instanta putea cel mult sa va respinga cererea, eu, din putinele date oferite de dvs, consider in continuare ca eroarea instantei nu a fost una materiala, in fine nu cunosc detaliile din dosar, ce ati solicitat dvs, ce a solicitat sotul, asa incat nu va pot motiva apelul, va sfatuiesc sa mergeti sa vorbiti cu un avocat sau sa ne oferiti mai multe detalii.
trebuie sa fie o hotarare pe care trebuia sa o atacati
Va multumesc pt amabilitatea cu care imi raspundeti.Cred ca greseala a fost in formularea actiunii de divort,deoarece s-a cerut numele purtat anterior casatoriei,nu acela de nastere,desi la cel de nastere am vrut sa ajung...In aceaste situatie,mai am vreo sansa,daca fac apel sa raman la numele de nastere? Sa nu trebuiasca sa-mi schimb actele?Am vorbit cu dna.avocat ce m-a reprezentat la proces si mi-a spus ca nu e nici o problema,se rezolva.Problema mea este ca eu nu sunt in tara si dna avocat mi-a spus ca va face apel,dar va dura ,deoarece vor intra in vacanta si abia prin septembrie se va rezolva...Pana atunci eu nu stiu sigur cum ma mai cheama...Imi puteti da un sfat,va rog?Sa ma intorc in tara,sa las avocatul sa rezolve problema...nu stiu ce sa mai fac?!Va multumesc inca o data pt amabilitatea cu care imi raspundeti.Maddi
Daca intr-adevar prin actiunea de divort ati cerut numele anterior casatoriei (adica cel al primului sot), atunci intr-adevar e vorba de o eroare materiala, dar necunoscand dosarul si continutul dispozitivului hotararii e greu de stabilit cu certitudine ce a fost. Oricum daca avocatul dvs se va ocupa de apel nu stiu cu ce l-ati putea ajuta daca va intoarceti in tara.
Va multumesc frumos pt sfaturi si va doresc numai bine!
Maddi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - eroare judecator MariaMihai15 MariaMihai15 Buna ziua! Am divortat in 2004. Am solicitat in instanta pastrarea numelui din casatorie, fostul sot a fost intrebat in instanta daca consimte si a zis da. ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort- nume gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Am o situatie si nu stiu cum s-o rezolv Reclamant -depune cerere de divort, prin care cere ca sotia sa revina la numele anterior ... (vezi toată discuția)
Lipsa nume in sentinta de divort Doina55 Doina55 Am divortat acum 22 de ani,in cererea de divort am cerut 1) desfacerea casatoriei si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.Dupa 22 de ani mi sa ... (vezi toată discuția)