Salutare tuturor!
Am pus ieri o intrebare in forum si tin sa le multumesc celor ce mi-au raspuns :) Insa dupa o intrebare.....mai apare o alta intrebare...se tin lant..sper sa nu va suparati:D.
Deci sunt din Rep. Moldova casatorita in Rominia de un an de zile si avem un bebe.am permis de reintregire a familiei valabil pe 5 ani . in momentul in care depun cerere de divort mai am voie sa stau in Ro in baza permisului? as mai putea ramine in casa sotului pe durata divortului, sau ma poate da afara din momentul depunerii cererii? Sau ar fi mai bine sa plec in Rep. Moldova si sa depun divortul din tara...daca e posibil asa ceva. avind in vedere ca avem un copil impreuna divortul nu va fi unul simplu de comun acord....va fi obligatoriu prezenta mea la divort?
Va multumesc!
Daca dvs.veti fi cea care veti depune cererea de divort,deci reclamanta,atunci prezenta dvs.va fi obligatorie la proces,altfel actiunea va fi respinsa ca fiind nesustinuta.
Cererea de divort o veti depune in Romania la instanta unde aveti domiciliul comun.
Aceasta cerere de divort nu va avea efecte asupra situatiei dv. cetatenesti decat de la data ramanerii definitive si irevocabile a sentintei de divort, unde probabil veti fi obligata la reluarea numelui anterior casatoriei.
Pana atunci, puteti ramane in domicilui conjugal.
Daca veti obtine si custodia copilului, puteti invoca interese minorului de a continua traiul in Romania, iar dv. veti putea ramane mai departe pentru cresterea si educarea lui aici.
Pana terminati procesul, poate se unifica cele doua tari:D
In prezent locuim in Germania si avem resedinta aici , dar avem resedinta si in romnia,deci doua locuri de resedinta, poate ca nu e legal dar...posibil. As putea depune cererea de divort in Germania?
Depinde ce vrei sa faci dupa divort.
Daca vrei sa locuiesti in Romania, te sfatuiesc sa introduci actiunea in Romania.
Daca copilul s-a nascut in Romania, ai mai multe sanse sa obtii custodia si sa ramai aici.
[ fara subiect ]
Mesaj In Ro nu am locuit...decit in concediu... acolo doar neam casatorit. Copilul l-am nascut in germania si are cetatenie germana. Mam gindit ca daca initiez divortul in germania as putea apela la organizatii care sustin mamicile , caci nu as avea bani de divort. sunt sub protectia statului german si nu cred ca ma vor lasa in drum... as vrea sa ramin aici cu copila. credeti ca este posibil?
Divort
dreambird
:(Salutare tuturor,am o problema si imi este frica sa iau o decizie, sunt din Rep. Moldova, si sunt casatorita in Ro. de 1 an cu cetatean romin, si locuim ... (vezi toată discuția)