avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort+Custodie Comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort+Custodie Comuna

Buna ziua sunt intr-un moment in care nu stiu pe unde so apuc:(,Sunt casatorit de doi ani cu o cetateana din Republica Moldova si avem un copil de un an jumate de curand eu am fost la parinti iei sa facem botezul acolo neam certat si am hotarat sa ne despartim ea a ramas cu copilul acolo,casatoria am facuto in Republica Moldova am facut transcrierea certificatului de casatorie sa poata lua permisul de sedere in romania sa poata naste aici copilul sa nascut in romania si este pe numele meu unde trebuie sa apelez pentru divorz si custodia comuna a copilului sau o alta forma in care sa fie incredintat copilul o anumita perioada Va multumesc anticipat:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
catalin1983, utilizator
Daca mergeti pe cale amiabila puteti apela la notar, daca nu la judecatorie. Sunt de parere sa mai asteptati, mai ales ca aveti un copil, poate va trece. incercati o conciliere, mai lasati de la dvs. ca altfel veti fi tot pe drum intre Romania si Rep. Moldova.

De ce trebuieste sa fac drum pana acolo referitor la divort sau la custodie? pentru ca referitor la custodie copilul e roman mi s-ar parea logic aici sa se judece.
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Va veti judeca la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
Bun asa ultimul domiciliu este in bucuresti multumesc frumos =D>
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
catalin1983, utilizator
M-ai voiam sa va intreb daca se poate sa cer custodie comuna a copilului cu domiciuliul la mine pot avea o sansa sa cer asta ??

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil, sotia este in republica moldova dar are cetatenie romana. copilul este cetatean roman si este cu mine acum in romania amigobz amigobz Daca divortez cum pot pastra copilul ? Daca legea il incredinteaza sotiei iar eu nu sunt de acord sa paraseasca tara sotia poate pleca cu el in republica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am divorțat de sotie și avem custodie comună dar ... George198724 George198724 Buna ziua.am divorțat de sotie și avem custodie comună dar ea a ecat din țară și a duc minorul la părinții ei in republica moldova cum procedez pt a ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)