Buna ziua sunt intr-un moment in care nu stiu pe unde so apuc:(,Sunt casatorit de doi ani cu o cetateana din Republica Moldova si avem un copil de un an jumate de curand eu am fost la parinti iei sa facem botezul acolo neam certat si am hotarat sa ne despartim ea a ramas cu copilul acolo,casatoria am facuto in Republica Moldova am facut transcrierea certificatului de casatorie sa poata lua permisul de sedere in romania sa poata naste aici copilul sa nascut in romania si este pe numele meu unde trebuie sa apelez pentru divorz si custodia comuna a copilului sau o alta forma in care sa fie incredintat copilul o anumita perioada Va multumesc anticipat:)
Daca mergeti pe cale amiabila puteti apela la notar, daca nu la judecatorie. Sunt de parere sa mai asteptati, mai ales ca aveti un copil, poate va trece. incercati o conciliere, mai lasati de la dvs. ca altfel veti fi tot pe drum intre Romania si Rep. Moldova.
De ce trebuieste sa fac drum pana acolo referitor la divort sau la custodie? pentru ca referitor la custodie copilul e roman mi s-ar parea logic aici sa se judece.