avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA se factureaza cu tva???
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

se factureaza cu tva???

buna ziua am o firma de transport si efectuez cursele din romania in franta si retur numai ca factura o emit ptr o firma din liban si nu stiu daca trebuie facturat cu tva sau fara cum e corect ???va multumesc anticipat de raspuns
Cel mai recent răspuns: hritcu cristian , utilizator 22:18, 4 Iunie 2010
fara tva.
stiti cumva de cand se aplica ca in 2008 am avut un control fiscal si au spus sa refac factirile care au fost taiate ptr liban ca erau taiate fara tva si trebuia sa fie cu tva asa am din nota de control si asa am facut numai ca am inteles ca nu trebuia cu tva asa ca acum ce trebuie sa fac???ms anticipat astept un rasp urgent
cod fiscal valabil 2008

ART. 133
Locul prestării de servicii
(1) Locul prestării de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
c) locul de plecare a unui transport intracomunitar de bunuri. Prin excepţie, în cazul în care serviciul de transport este prestat unui client care, pentru prestarea respectivă, furnizează un cod valabil de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit de autorităţile competente dintr-un stat membru, altul decât cel de plecare a transportului, se consideră că transportul are loc în statul membru care a atribuit codul de înregistrare în scopuri de TVA.

libanul nefiind stat membru, locul prestarii serviciului la acea vreme era considerat romania si trebuia facturat cu tva.
multumesc mult de raspuns si de anul acesta se factureaza fara tva?multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente intracomunicare lemn tedox tedox vreau sa livrez lemn de foc paletizat in germania , ce documente intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Tva firma de transport miraj miraj am urmatoarea situatie: - firma mea de transport marfuri are contract de prestari (transport marfuri) cu o firma din Romania ptr a transporta marfuri din ... (vezi toată discuția)
Tva transport intracomunitar miha_serb miha_serb Am achizitionat marfa din Polonia, transportul marfii a fost facut tot de o firma din Polonia platitoare de TVA. Pe factura nu este evidentiat TVA-ul .Cum ... (vezi toată discuția)