avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva transport intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva transport intracomunitar

Am achizitionat marfa din Polonia, transportul marfii a fost facut tot de o firma din Polonia platitoare de TVA. Pe factura nu este evidentiat TVA-ul .Cum inregistrez in contabilitate factura de transport? este purtatoare de tva? Daca da pe ce rand se trece in decont? Mentionez ca societatea mea este platitoare de tva lunar.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 20:47, 4 August 2009
Se va inregistra taxa aferenta serviciilor ca taxa colectata si deductibila, Rd.6 si 17 decont TVA

ART. 150
Persoana obligată la plata taxei pentru operaţiunile taxabile din România
c) persoana înregistrată conform art. 153 sau 1531, care beneficiază de serviciile prevăzute la art. 133 alin. (2) lit. c) - f), lit. h) pct. 2 şi lit. i) şi care a comunicat prestatorului codul său de înregistrare în scopuri de TVA în România, dacă aceste servicii sunt prestate de o persoană impozabilă care nu este stabilită în România, chiar dacă este înregistrată în scopuri de TVA în România, conform art. 153 alin. (4) sau (5);


ART. 133
Locul prestării de servici
c) locul de plecare a unui transport intracomunitar de bunuri. Prin excepţie, în cazul în care serviciul de transport este prestat unui client care, pentru prestarea respectivă, furnizează un cod valabil de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit de autorităţile competente dintr-un stat membru, altul decât cel de plecare a transportului, se consideră că transportul are loc în statul membru care a atribuit codul de înregistrare în scopuri de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara cu tva katica katica Societate din Ro inregistrata in scopuri de TVA in Ro face o achizitie din HU de la o societate fara cod valid de TVA factura emisa cuprinde si TVA. In ce ... (vezi toată discuția)
Non eu sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua, Am a problema legata de o factura de prestari servicii pe cale electronica dintr-o tara NON EU. As dori sa va intreb in D300 in care rand intra? ... (vezi toată discuția)
Tva firma de transport miraj miraj am urmatoarea situatie: - firma mea de transport marfuri are contract de prestari (transport marfuri) cu o firma din Romania ptr a transporta marfuri din ... (vezi toată discuția)