avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SPETA- administrarea patrimoniului public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SPETA- administrarea patrimoniului public

Buna ziua!
Am de rezolvat o speta la aceasta materie si cum eu am terminat mate-info, recunosc ca nu ma pricep foarte bine. Daca puteti sa ma ajutati in acest sens, v-as fi foarte recunoscatoare.

La data de 19 apr 1992, domnul S.P., din com. Ranca, jud. Gorj, i-a concesionat lui M.N. suprafata de 200 m patrati teren pt. construirea unei case de vacanta. Durata concesiunii prevazuta in contractul de concesionare a fost stabilita la 10 ani. La 13 sept 2002 com. Ranca, reprezentata prin primar, l-a chemat in judecata pe M.N., solicitand instantei sa-l oblige pe acesta sa lase liber terenul care a facut obiectul concesiunii dupa ce l-a readus in starea initiala prin demolarea constructiei(si ridicarea materialelor rezultate).
In motivarea actiunii, reclamantul a aratat ca dreptul de concesiune al paratului a incetat prin implinirea termenului de 10 ani. M.N a formulat cerere reconventionala prin care a solicitat ca reclamantul sa fie obligat sa-i plateasca suma de 2000 lei despagubiri, reprezentanD contravaloarea constructiei pe care a edificat-o pe terenul concesionat.

Intrebare: Ce solutie credeti ca va adopta instanta?

Va multumesc!!

Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
Ramy2u, utilizator

Alte discuții în legătură

Concesionare teren privat al primariei beatrice cucu beatrice cucu Buna ziua Am o intrebare la care nu am gasit raspuns in legea concesiunii, terenul pe care doresc sa-l concesionez trebuie sa fie liber de sarcini - ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Poate fi demolată o construcție construită legal pe un teren retrocedat? Reluhelian Reluhelian Bună ziua, aș dori câteva informații referitoare la situația în care mă aflu eu și alte câteva persoane care am cumpărat câteva camere într-un ... (vezi toată discuția)