cui va fi incredintat copilul minor (fata,12 ani) in cazul unui divort intre parinti fara nici un venit? apartamentul unde locuiesc impreuna este al bunicii materne. Va multumesc
Buna ziua !
Incredintarea copilului minor se face avandu- se interesul superior al copilului. In acest sens se au in vedere rezultatele anchetei sociale, cat si aspecte privind posibilitatile de crestere, educare si ingrijire ale copilului.
Cu stima !
Deoarece copilul are peste 10 ani, acesta va fi audiat in Camera de Consiliu de catre instanta, pentru a vedea inclinatiile lui, deoarece primeaza interesele minorului.
In paralel cu asta, se va efectua o ancheta sociala pentru a se distinge intre conditiile oferite de fiecare parinte in parte, coroborat cu aportul ce l-ar putea aduce acestia la cresterea si educarea copilului.
In cazul in care conditiile directe ale parintilor sunt asemanatoare, se mai pot lua in calcul si ajutorul celorlalti membri ai familiei (bunici, matusi,etc).
Instanta va tine seama de varsta minorului, de gradul de atasament si de grija pe care au manifestata-o fata de copil, de masura in care fiecare dintre parinti se poate preocupa de ingrijirea copilului.
Divort
ContSters175146
sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)