avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in caz de infiere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in caz de infiere

Buna ziua,

Bunicul meu a fost infiat in 1945 de catre fratele tatalui sau natural. Infierea s'a facut in baza articolelor 320 si 321 din Codul Civil, care insa intre timp au fost abrograte.

Mai are el dreptul la mostenire dupa parintii naturali ?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
RAF87, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:35, 3 Iunie 2010
Legaturile de rudenie dintre adoptat si parintii naturali sunt reglementate de legea in vigoare in momentul adoptiei. Asa ar fi firesc. Nu retin ca prin Codul familiei sa se fi adus modificari statutului adoptiilor efectuate anterior intrarii sale in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drept civil randall randall Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs. Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg Multumesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)
Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)