avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestarea unui proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestarea unui proces verbal

ce sanse de castig am in instanta de a anula un p v daca agentul constatator completeaza corect p v ,dar nu pune in aplicare prevederile consemnate , mai exact bifeaza rubricile de la punctul f (retinerea) certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare ,dar nu le retine . pot confirma cu martori dar se poate verifica si la administratia locala unde locuiesc (nu au fost duse acolo cum prevede H G13912006)
daca sunteti in posesia fizica a placutelor, certificatului nu este nevoie de martori, este suficient sa le prezentati in instanta.
In plus, asigurati-va ca pe procesul verbal nu se consemneaza faptul ca ati refuzat predarea lor sau lipsa acestuia la momentul intocmirii pv (in cazul certificatului).

Ati completat rubrica de obiectiuni a procesului verbal?
nu am completat la obiectiuni nimic ba chiar am semnat pv deoarece ma amenintat ca daca nu semnez imi va da maximul amenzi.la menitiuni speciale nu este trecut faptul ca am refuzat sa ii dau placutelesi talonul,scrie doar ,,recunoaste faptul,,
Poate nu inteleg eu bine.... daca nu s-au retinut nici certificatul si nici placutele, ce interes aveti sa formulati plangere impotriva po.v. de constatare ?
cititi pe acest site Ordinul MAI nr. 108/2010 - aprobarea Procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare urmand link-ul www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere talon auto pt lipsa cvc auto mariana pop mariana pop buna seara mi-a fost retinut talonul pt o masina pe care am cumparat-o cu o ora in urma pt ca nu aveam cvc , acesta urmand sa se intocmeasca a doua ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutor....contestatie proces verbal. ryciu ryciu Aseara undeva in jurul orelor 23:00 am plecat de la un restaurant cu prietenii mei.(resteurantul se afla intre orasul voluntari si afumati, mentionez ca eu ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat. contestare amenda + recuperare talon? weezy weezy Buna tuturor. In data de 17 05 2012 ora 21 am fost oprit de un echipaj de politie pe E 583 am primit amenda si mi s-a retinut talonul pentru anvelope uzate. ... (vezi toată discuția)