avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se procedeaza la rezilierea unui contract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se procedeaza la rezilierea unui contract?

Daca partile au prevazut in contractul de achizitii publice (de furnizare) ca nerespectarea contractului de catre una din parti, in mod culpabil si repetat da dreptul partii lezate de a considera contractul de drept reziliat si de a pretinde plata de daune interese, (pact comisoriu de gradul 3, in opinia mea), cum poate proceda in concret autoritatea contractanta, daca furnizarea produselor nu s-a facut in termenul de 30 de zile stabilit, si doreste rezilierea? Este suficienta o simpla notificare prin care se anunta furnizorul ca a.c. considera contractul reziliat de drept?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:50, 2 Iunie 2010
Da, este suficienta notificarea, dar in conditiile in care se mai solicita si acele daune interese, contractul trebuie sa treaca si prin instanta.
Pactele comisorii grad 3 sau chiar 4 sunt mai mult de intimidare, pana la urma tot instanta isi va spune cuvantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilier contract simona35 simona35 Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de grad iv marianna marianna e posibil, ca declararea starii de incapacitate, ori declansarea producerii de insolventa pentru o firma, sa dea posibilitatea rezilierii contractului cu o ... (vezi toată discuția)
Reziliere aartist aartist Buna-ziua, Contractul incheiat prevede \"Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă ... (vezi toată discuția)