avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pact comisoriu de grad IV
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pact comisoriu de grad IV

e posibil, ca declararea starii de incapacitate, ori declansarea producerii de insolventa pentru o firma, sa dea posibilitatea rezilierii contractului cu o alta firma, aceasta din urma putind cere daune-interese?
Cel mai recent răspuns: marianna , utilizator 15:56, 16 Iulie 2009
Rezilierea , ca si cauza de ineficacitate a unui act juridic , opereaza in cazul in care exista o neexecutare culpabila a unei parti contractante.Partea care si-a executat obligatia ce-i incumba e indreptatita a solicita sanctiunea rezilierii , cu eventuale daune interese.
Ca regula , aceasta rezilierea e judiciara.Insa prin inserarea unor pacte comisorii rolul instantei de judecata e limitat sau chiar inlaturat .
Pactul comisoriu de gradul al patrulea opereaza fara vreo punere in intarziere si fara a sesiza instanta de judecata , e cel mai energic si eficace pact.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Din punctul meu de vedere raspunsul este afirmativ.
Este adevarat ca desfiintarea contractului, in cazul pactului comisoriu expres de grad IV, opereaza prin vointa partilor, dar este la fel de adevarat ca in caz de neintelegere intre parti instanta este cea chemata sa constate (nu sa pronunte) desfiintarea.
dar, incapacitatea de plata ,,,,considerati ca este o culpa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilier contract simona35 simona35 Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre pact comisoriu expres de gradul iv si clauza compromisorie de gradul iv billabong billabong va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca pactul comisoriu expres de gradul IV e aclasi lucru cu clauza compromisorie de gradul IV..daca nu,care-i diferenta ... (vezi toată discuția)
Contract arendare teren arabil alex1325 alex1325 AS VREASA STIU DACA PE CONTRACT TRABUIE SA FIE SI STAMPILA DE INREGISTRARE LA CONSILIUL LOCAL,IN AFARA DE NR.DE INREGISTRARE,PENTRU CA AM PRIMIT UN CONTRACT ... (vezi toată discuția)