avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT ARENDARE TEREN ARABIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT ARENDARE TEREN ARABIL

AS VREASA STIU DACA PE CONTRACT TRABUIE SA FIE SI STAMPILA DE INREGISTRARE LA CONSILIUL LOCAL,IN AFARA DE NR.DE INREGISTRARE,PENTRU CA AM PRIMIT UN CONTRACT FARA NICI O STAMPILA.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
CU STIMA
ALEXANDRU VIOREL
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2008
alex1325, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:52, 1 Decembrie 2008
Puteti deschide o actiune in instanta, prin care solicitati instantei sa-l oblige pe arendas la plata obligatiilor asumate prin contractul de arenda.
In caz de neexecutare culpabila a obligatiilor contractuale , plata arendei , se poate introduce o actiune in constatarea rezilierii contractului , cu toate consecintzele juridice ce decurg din aceasta sanctiune (plata arendei si daune interese )

Exista si posibilitatea mentinerii contractului ...

Exista vreun pact comisoriu in contract ?

In temeiul acestuia poate interveni rezilierea contractului doar prin acordul expres al partilor contractante , fara intereventia instantei de judecata .

Instanţa constată sau pronunţă rezilierea. O constată în cazul pactelor comisorii de gradul II-IV şi o pronunţă în cazul celui de gradul 1 (care nu este, de fapt, decît o reluare a textului privind rezilierea judecătorească).

Intervenţia instanţei este, prin urmare, necesară. Fie pentru a constata, fie pentru a pronunţa. Doar în cazul desfiinţării amiabile a contractului acordul părţilor exclude intervenţia, într-un fel sau în celălalt, a instanţei.

Daunele interese trebuie şi ele cerute instanţei şi trebuie dovedite, cu excepţia cazului în care părţile au convenit asupra unei clauze penale, pe care instanţa nu are căderea să o modifice decît în cazul în care există şi o executare parţială în natură.

Acţiunea în instanţă trebuie precedată de punerea în întîrziere a debitorului (arendaşului), cu excepţia pactului comisoriu expres de gradul IV.

Prin urmare, primul lucru este punerea în întîrziere (dacă în cuprinsul contractului nu s-a stabilit că debitorul este de drept în întîrziere). Apoi, în funcţie de prevederile contractului, solicitaţi fie obligarea la plată, fie rezilierea.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de grad iv marianna marianna e posibil, ca declararea starii de incapacitate, ori declansarea producerii de insolventa pentru o firma, sa dea posibilitatea rezilierii contractului cu o ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre pact comisoriu expres de gradul iv si clauza compromisorie de gradul iv billabong billabong va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca pactul comisoriu expres de gradul IV e aclasi lucru cu clauza compromisorie de gradul IV..daca nu,care-i diferenta ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gradul iv. cum se procedeaza in continuare ? avocat_junior_2010 avocat_junior_2010 Salutare Speta este foarte simpla: avem un contract de vanzare cumparare incheiat pentru un imobil intre A (proprietar) si B (cumparator), care prevede ... (vezi toată discuția)