AS VREASA STIU DACA PE CONTRACT TRABUIE SA FIE SI STAMPILA DE INREGISTRARE LA CONSILIUL LOCAL,IN AFARA DE NR.DE INREGISTRARE,PENTRU CA AM PRIMIT UN CONTRACT FARA NICI O STAMPILA.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
CU STIMA
ALEXANDRU VIOREL
In caz de neexecutare culpabila a obligatiilor contractuale , plata arendei , se poate introduce o actiune in constatarea rezilierii contractului , cu toate consecintzele juridice ce decurg din aceasta sanctiune (plata arendei si daune interese )
Exista si posibilitatea mentinerii contractului ...
Exista vreun pact comisoriu in contract ?
In temeiul acestuia poate interveni rezilierea contractului doar prin acordul expres al partilor contractante , fara intereventia instantei de judecata .
Instanţa constată sau pronunţă rezilierea. O constată în cazul pactelor comisorii de gradul II-IV şi o pronunţă în cazul celui de gradul 1 (care nu este, de fapt, decît o reluare a textului privind rezilierea judecătorească).
Intervenţia instanţei este, prin urmare, necesară. Fie pentru a constata, fie pentru a pronunţa. Doar în cazul desfiinţării amiabile a contractului acordul părţilor exclude intervenţia, într-un fel sau în celălalt, a instanţei.
Daunele interese trebuie şi ele cerute instanţei şi trebuie dovedite, cu excepţia cazului în care părţile au convenit asupra unei clauze penale, pe care instanţa nu are căderea să o modifice decît în cazul în care există şi o executare parţială în natură.
Acţiunea în instanţă trebuie precedată de punerea în întîrziere a debitorului (arendaşului), cu excepţia pactului comisoriu expres de gradul IV.
Prin urmare, primul lucru este punerea în întîrziere (dacă în cuprinsul contractului nu s-a stabilit că debitorul este de drept în întîrziere). Apoi, în funcţie de prevederile contractului, solicitaţi fie obligarea la plată, fie rezilierea.