(2) În situaţia pensiilor dintre cele prevăzute la alin. (1) care au fost stabilite
doar în baza legilor cu caracter special, pensia din sistemul public se determină,
considerându-se a fi îndeplinite condiţiile de acordare prevăzute de Legea nr.19/2000, cu modificările şi completările ulterioare".
Stiti ce trebuie sa intelegeti de aici? Ceva de neinteles pentru mine: pensia dvs. si toate pensiile militare vor fi recalculate
ca si cum ati fi cotizat toata viata la bugetul asigurarilor sociale de stat, desi dvs. ati cotizat la bugetul propriu iar banii s-au varsat la bugetul de stat, respectiv
ca si cum ati fi platit CAS.
Stiu, nu vi s-a retinut si virat CAS, iar aceasta recalculare, anuntata inca de anul trecut, mie mi se pare de domeniul fantasticului. Vi se vor calcula punctaje lunare si anuale, conform art. 76 - art. 81 din Legea nr. 19/2000. Asta este teoria, in practica se foloseste un program.
Daca vor aparea sau nu norme de aplicare nu stiu sa va spun, inca nu am auzit nimic. Eu nu cred ca vor aparea norme intrucat pensiile militare vor deveni pensii in intelesul Legii nr. 19/2000, iar Legea nr. 19/2000 are norme de aplicare.