avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comert international
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comert international

Buna ziua. Am nevoie de un sfat pentru un prieten care nu are cunostinte juridice astfel ca voi expune eu problema. El e un jucator preofesionist de poker , mai ales(dar nu numai) online. A castigat un turneu si astfel un premiu de 25.000 $. A retras o parte din bani iar cealalta a transferat-o fratelui sau pentru a putea fi retrasa mai repede. Conditiile siteului erau absurde privind retragerea, permitandu-i o suma infima pe saptamana, iar pericolul hackerilor e mare . Site-ul a blocat contul fratelui sustinand ca motiv ca il "suspecteaza de frauda". Acuma ei nu au demonstrat exact ce frauda, ci i-au tot amanat cu plata, urmand ca nu de mult sa ii anunte ca problema va fi rezolvata p[e cale judecatoreasca. Site-ul nu are adresa de contact afisata, numar de telefon, nimic direct, doar email, dar cel mai probabil au inregistrat sediul in malta(ca majoritatea celor din domeniu).
Prietenul meu mai are de recuperat 10.000 $ si vrea sa stie daca ar putea incepe o actiune si daca reprezinta interes pentru vreun avocat un astfel de proces international. Retineti ca eventualul succes nu va fi doar cei 10 mii ci si daunele interese si dobanzi plus multe cheltuieli de judecata.
Mentionez ca toate se petrec incepand cu anul trecut, deci nu e prescrisa actiunea. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tavi1648 , utilizator 22:35, 2 Iunie 2010
aveti datele firmei care gestioneaza site-ul si este titulara licentei jocului de noroc? In Malta ai nevoie de licenta ptr poker online.
Doar un e-mail si un nr de fax. au refuzat sa dea orice date de contact, gen nr de telefon, adresa dar e un site foarte mare de poker( al doilea), iar adresa nu ar fi greu de gasit. I-au spus baiatului sa-i contacteze avocatul lui prin email...
Acuma intrebarea era sa stim doar daca am putea incepe un proces care, tinand cont de amploarea sa , s-ar putea incheia mult mai repede decat s-ar preconiza pentru ca astfel de corporatii ascund multe iar un proces de acest gen pentru o suma infima de 10 mii e doar o posibila amenintare de alte dezvaluiri. In alta ordine de idei, procesul trebuie doar inceput , mai apoi vin ei si ajung la o intelegere. Oricum, parca nu-ti vine pur si simplu sa renunti la 10 mii de dolari, mai ales acum. Si nici un avocat n-ar trebui sa refuze un asfel de proces, tinand cont de posibilele sume sau nivel de notorietate. In continuare asteptam vreun sfat. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectie consumator on line libra_y2005 libra_y2005 Buna seara, Va scriu din dorinta de a afla , de a primi , daca vreti , citeva sfaturi prin care sa ma protejez pe viitor de abuzurile ce pot aparea , atunci ... (vezi toată discuția)
Frauda site ptc-romania.com m1ha1g m1ha1g impreuna cu cativa colegi va facem aceasta sesizare cu privire la frauda facuta de siteul online PTC-romania.com aceea de a nu mai trimite banii in conturile ... (vezi toată discuția)
Impozite pe poker online? adi80 adi80 incerc sa aflu daca la noi se impoziteaza banii castigati la poker pe internet, mai precis pe situri de poker aflate in alte tari. adica daca eu joc din ... (vezi toată discuția)