avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere

In anul 1989 am incheiat un contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere in natura.Contractul s-a incheiat intre tata,sotia lui(mama vitrega)si eu si sotul meu.Cit a trait tata ei nu au cerut nimic pe motivul ca nu au nevoie si contractul s-a incheiat in familie si niciodata nu vor cere nimic.Evident ca pina in anul 2007 noi mergeam la ei in vizita incarcati cu de toate si suportam toate cheltuielile.In anul 2007 tata a decedat si imediat sotia lui m-a dat in judecata si cere pe luna 300 euro desi in contract nu se specifica nici o suma ci intretinere.Intrebarea mea este daca poate sa ceara bani in locul intretinerii si daca poate sa rezilieze contractul ce se intimpla cu partea tatalui meu.Ea cit mai are dreptul din casa in cazul in care sint de acord cu rezilierea contractului si daca pot sa-i cer bani pentru partea noastra in cazul in care renunt.Am acest drept la o suma de bani.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:19, 3 Iunie 2010
Deocamdata nu are nici o parte din imobil, pt ca este proprietatea dvs. si a sotului.
Daca s-ar rezilia contractul, ar redobandi jumatatea ei.

Din contractul de intretinere, una din obligatiile intretinatorului este plata intretinerii ( de principiu in natura: alimente, ingrijire, medicamente etc., dar obligatia se poate plati in bani, per a contrario intretinutul poate sa va ceara contravaloarea in bani).
i-ar revenii jumatate daca reziliati contractul, si daca e de acord puteti sa-i cedati si sa cereti bani pe partea dvs;contactati un av.succces
~ Conținut șters la cerere ~
Am serioase indoieli cu privire la posibilitatea pe care ar avea-o instanta de a transforma obligatia de intretinere in natura in una care este de domeniul contractului de renta, adica plata lunara a unei sume de bani, fara acordul debitorului. Va putea, cel mult, sa constate acordul partilor cu privire la novatie sau sa desfiinteze retroactiv contractul daca o cere creditorul obligatiei.

Sanctiunea pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere este desfiintarea contractului, nu transformarea intretinerii in obligatia de a da.



~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract intretinere in renta viagera ciprianradu ciprianradu N-nepotul intretinator (NEPOT DIN FIU) SS-sot si sotie (CU 2 URMASI) in 2002 se semneaza contractul de intretinere intre N si SS in 2007 unul dintre S ... (vezi toată discuția)
Novatie obligatie de intretinere Raldinag Raldinag conform regulilor in materie, obligatia de intretinere asumata printr-un contract se poate ulterior nova. Partile contractului pot incheia un nou contract, ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ciprianradu ciprianradu N-nepot intrtinator SS-sot si sotie intretinuti SS-proprietari ai unui imobil 50% fiecare se semneaza contract de intretinere cu N, Dupa 4 ani de la ... (vezi toată discuția)