Tatal meu detine doua imobile , unul mostenire de la parinti , al doilea dobandit in timpul casatoriei cu mama mea. Mama mea este decedata , eu renuntand la partea de mostenire din imobil. Acum tatal meu traieste in concubinaj in apartamentul concubinei. In caz de deces al tatalui ea are vreun drept asupra celor doua imobile? Daca da se poate face vreun act notarial ( testament ) neatacabil in favoarea mea?
Corina...iarta-l pa Alex ca nu stie ce scrie:))
Dupa cum ai zis tatal tau traieste acum in concubinaj...iar in caz de moarte a lui, ea nu are nici un drept asupra bunurilor lui. Daca se va casatori cu ea in viitor...atunci e altceva si povestea e mai lunga. Daca raman pana la moartea lui necasatoriti el ar putea sa-i faca doar un testament ei insa va avea efect doar pt. 1/4 din bunurile lui, restul revenindu-ti tie ca rezervatar. Problema este ca el poate vinde concubinei in timpul vietii... asta ar fi de rau.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Testament
adaa_19
Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc!
(vezi toată discuția)
Partaj
marius_boss
baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)