Buna ziua .Am si eu o intrebare ,in ce conditii ale legii se poate beneficia de acel salariu compensator?Stiti de ce va intreb ca in cursul zilei de astazi firma la care lucrez o sa ne aduca foile ptr preaviz ptr vreo 6 colegi din departamentul nostru.Cu citeva zile in urma am intrebat un coleg care in urma cu 1 luna a fost dat afara tot in aceeasi situatie cum sintem si noi ,daca a beneficiat de salariu compensator.Acesta a zis ca de la personal i s-a relatat ca nu beneficiaza de acel salariu compensator ptr ca firma restructureaza o data pe luna in jur de 30 de angajati .Firma este o firma din AUSTRIA si suntem ceva angajati ai acestei firme.Va multumesc.
Beneficiati de cel putin un salariu compensatoriu in conditiile concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului in conditiile art. 78 din CCMN.
Art. 78
(1)La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2)Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu ţin de persoana salariatului.
In cazul dumneavoastra-restructurarea firmei prin desfiintarea unor posturi- este aplicabila aceasta prevedere legala.
Probabil societatea concediaza max 30 de persoane luna pentru a evita efectuarea unei concedieri colective.
Concediere
ContSters740
Buna ziua
Ce drepturi se platesc salariatului in cazul concedierii? Mentionez ca firma intentioneaza sa isi suspende activitatea si ni s-a "sugerat' sa ne dam ... (vezi toată discuția)