avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul compensator

Buna ziua .Am si eu o intrebare ,in ce conditii ale legii se poate beneficia de acel salariu compensator?Stiti de ce va intreb ca in cursul zilei de astazi firma la care lucrez o sa ne aduca foile ptr preaviz ptr vreo 6 colegi din departamentul nostru.Cu citeva zile in urma am intrebat un coleg care in urma cu 1 luna a fost dat afara tot in aceeasi situatie cum sintem si noi ,daca a beneficiat de salariu compensator.Acesta a zis ca de la personal i s-a relatat ca nu beneficiaza de acel salariu compensator ptr ca firma restructureaza o data pe luna in jur de 30 de angajati .Firma este o firma din AUSTRIA si suntem ceva angajati ai acestei firme.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Raluca Maria Haisiuc , Consilier juridic 09:33, 3 Iunie 2010
Beneficiati de cel putin un salariu compensatoriu in conditiile concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului in conditiile art. 78 din CCMN.
Art. 78
(1)La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2)Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu ţin de persoana salariatului.
In cazul dumneavoastra-restructurarea firmei prin desfiintarea unor posturi- este aplicabila aceasta prevedere legala.
Probabil societatea concediaza max 30 de persoane luna pentru a evita efectuarea unei concedieri colective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters740 ContSters740 Buna ziua Ce drepturi se platesc salariatului in cazul concedierii? Mentionez ca firma intentioneaza sa isi suspende activitatea si ni s-a "sugerat' sa ne dam ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere individuala lala21 lala21 Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare ... (vezi toată discuția)
Plata concediu odihna neefecuat gagaritz gagaritz mama mea este angajat al unui centru social de 7 ani A primit zilele acestea preavizul de 15 zile ptr ca centrul nu mai are bani si se inchide ,intrebarea mea ... (vezi toată discuția)