avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu odihna neefecuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu odihna neefecuat

mama mea este angajat al unui centru social de 7 ani A primit zilele acestea preavizul de 15 zile ptr ca centrul nu mai are bani si se inchide ,intrebarea mea este urmatoarea ,daca anul trecut nu a primit concediul de odihna anul acesta mai poate sa primeasca bani ptr concediul respectiv ?sau poate sa isi ia concediul in aceste 15 zile?cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 22:58, 23 Martie 2010
i se va plati acest concediu si un salariu compensatoriu
Mama dvs va primi contravaloarea zilelor de CO/2009 neefecutate, precum si a zilelor de CO/2010 la care ar fi avut dreptul ptr perioada lucrata.

In perioada de preaviz are dreptul sa lucreze numai 4 ore/zi fara a-i fi afectate drepturile salariale. Orele nelucrate se pot lua prin cumul (adica, lucreaza 10 zile cate 8 ore/zi si 10 zile nu se mai prezinta).
gi-jane a scris:

i se va plati acest concediu si un salariu compensatoriu
mamei i-au spus ca nu are dreptul la salariu compensatoriu ptr ca nu a fost prevazut in contractul de munca,este posibil sau sunt scuze ca sa nu il dea ,daca trebuie sa il dea care este legea care prevede acest lucru?

Conform Codului Muncii: 'Art. 67 Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri
active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.'
Conform CCMN (contract colectiv de munca la nivel national):'ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

Astfel, cuantumul salariului compensatoriu este de cel putin un salariu de baza al angajatului in cauza.
Preavizul la concediere este de 20 de zile lucratoare, conform Codului muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Edeltraud Weiss Edeltraud Weiss pe data de 28.04.2010 am primit urmatoarea notificare: avand in vedere dificultatiile ec-financiare conducerea a hotarat desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)
Incetarea activitatii ContSters128609 ContSters128609 Am si eu o situatie sau o problema mai bine zis,daca mi s-a incetat activitatea conf.art.65 alin.1 CM,incepand cu 1feb.2010,pana la aceasta data am fost in ... (vezi toată discuția)
Concediere la terminarea concediului pt.ingrijire copil serbananca2000 serbananca2000 Cum se poate concedia o mamica care s-a intors dupa concediul de ingrijire copil de pana la 2 ani? Salariata va beneficia de indemnizatie de somaj? Ce acte ... (vezi toată discuția)