Cum se poate concedia o mamica care s-a intors dupa concediul de ingrijire copil de pana la 2 ani? Salariata va beneficia de indemnizatie de somaj? Ce acte trebuiesc intocmite? Suntem obligati sa-i acordam salariu compensatoriu pe o luna sau pe mai multe luni?
1. Se face hotarare AGA de desfiintare a postului.
2. Se comunica instiintarea de preaviz (20 de zile lucratoare). Aveti grija ca, în perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
3. La terminarea preavizului se emite decizia de concediere in baza art.65 alin.1 C.mun.
4. Se va elibera odata cu carnetul de munca si adeverinta pentru somaj.
5. La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi. - art.78 alin.1 CCMN.
Concediere
ingrid deac
as dori sa stiu in cazul in care sunt concediata dintr-un loc de munca(privat)unde am lucrat 30 de luni de zile,mi se cuvine si salariul compensatoriu si pot ... (vezi toată discuția)