avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la intretinere

Am fost data in judecata de Asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii. Pentru ca am copilas mic nu m-am putut prezenta la proces si acesta s-a judecat in lipsa. Acum am primit acasa hotararea judecatoreasca si as dori sa stiu cum pot face recurs...adica cum pot formula cererea de recurs si pe ce baza. As dori sa mai castig putin timp ca sa fac rost de bani sa platesc sau macar sa pot obtine o reesalonare a datoriei pe o perioada mai mare de timp. Am citit ceva despre un proiect de lege in care se spune ca s-ar putea reesalona datoriile la intretinere in 36 de rate lunare. S-a aprobat aceasta lege...sau macar s-a propus in parlament?
Va rog sa ma ajutati....am trei copilasi si din pacate sotul meu a ramas fara serviciu. Sigurul nostru venit este format din alocatiile copiilor+ indemnizatia mea de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani, adica in total cca 880 RON. Nu vrea sa ma trezesc aruncata in strada impreuna cu copiii.... Ce solutii am? :(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:56, 30 Septembrie 2011
Fiti sigur ca Judecatorul nu a dat pronuntarea fara a avea documentele justificative.
La judecatorie se respinge dosarul sau se solicita la primul termen ca asociatia sa depuna la dosar hotararea adunarii generale, statut, liste de plata, calcul penalizari, incheierea judecatoreasca de infiintare a asociatiei...
proprietaru a scris:

recursul se face pt ...trimiterea dosarulyi inapoi la judecatorie pt rejudecare si nu din cauza calculelor ci din lipsa documentelor justificative.
[/quot

Asa este. Nu tot ce scrie in listele de plata ESTE INTOTDEAUNA CORECT. Faceti recurs, castigati timp si sansa de a plati numai ceea ce datorati cu adevarat si pot aparea si surprize cum ar fi : lipsa documentelor justificative, incarcari pe listele de plata, etc... Curaj, nu va duceti cu caciula in mana la usa lor dupa ce v-au dat in judecata. Nu sunteti nici prima nici ultima, ripostati ca nu suntem o natie de fricosi.
Shaiya a scris:

As dori sa mai castig putin timp ca sa fac rost de bani sa platesc sau macar sa pot obtine o reesalonare a datoriei pe o perioada mai mare de timp.

Recititi, va rog ce scrie initiatorul mesajului. Doamna nu contesta sumele restante, vrea sa le plateasca. Mie mi se pare corect ca daca nu poate imediat sa plateasca, sa se esaloneze datoria, sa beneficieze de intelegerea vecinilor care sunt in comitet.
De ce sa apeleze la Tribunal sa cheltuiasca alti bani pe care si-asa nu-i are?
Daca ar avea vreo suspiciune asupra sumelor de plata atunci putem sa o sfatuim sa faca recurs, sa ceara anulare, sa se rejudece procesul... Dar nu are indoieli asupra debitului, nu are acum banii.
vreti nr dosar al instantei iasi unde judecatoria a dat castig de cauza asociatiei prin termoservice ,desi adresa era gresita,cat si actiunea a fost ilegala,si dupa recurs a castigat paratul...si cu cheltuieli de judecata?
Daca instanta a hotarat plata sumei restante la intretinere sa zicem o valoare de 3000 RON si aceasta nu a fost achitata imediat dupa ce am primit acasa hotararea judecatoreasca,asociatia mai are dreptul sa-mi calculeze penalizari pentru aceasta suma? Adica o data stabilit de catre instanta ca trebuie sa platesc suma mai sus mentionata aceasta mai produce penalizari daca nu a fost achitata imediat?
Odata terminat procesul la cine pot apela pentru a se stabili daca administratorul asociatiei a calculat corect intretinerea si penalizarile? Cu alte cuvinte pot apela la un expert contabil sau la Protectia Consumatorilor pentru a se vedea daca administratorul a calculat corect intretinerea?
Ma uitam acum pe listele de plata si am vazut ca apa rece este 3.9 Ron/mc+0.9 Ron/mc/persoana.Ce reprezinta acei 0.9Ron pusi in plus fata de pretul apei reci?
Gunoiul menajer costa 6.7lei/persoana.Dar nu cumva copiii plateau gunoiul menajer lunar la jumatate de pret?
Vreau sa achit debitul pe care il am la intretinere dar nu vreau sa incarc buzunare asocietiei si nici ale administratorului,mai ales ca administratorul precedent a furat deja o suma destul de mare din banii proprietarilor.

Alte discuții în legătură

Restante, proces, adunare generala otto2007 otto2007 Buna ziua, Va avea loc sedinta in bloc. pe ordinea de zi: unde sunt banii? Un proprietar a castigat procesul cu asociatia de proprietari. Asociatia sustinea ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu vrea sa-mi scada din restante nicu_is nicu_is pentru inceput as vrea sa relatez pe scurt problema mea legata de asociatia de locatari din care fac parte. in 2012 am fost dat in judecata pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere restanta ... IoanTM IoanTM Buna ziua ! As dori sa expun problema pe care o am : am mostenit un apartament ( modest - 1 camera ) de la o matusa decedata acum ~2 luni. In momentul ... (vezi toată discuția)