avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate contract de inchiriere

Am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu, in baza caruia am declarat sediul social si punctul de lucru al unui S.R.L.
La acest moment imobilul este in executare silita in baza unor datorii catre un creditor iar executorul judecatoresc care se ocupa de caz mi-a spus ca, deoarece contractul meu de inchiriere este incheiat pentru 5 ani si nu este notat in CF-ul imobilului poate fi reziliat de un eventual proprietar.
Poate legea sa fie asa de permisiva?
Cel mai recent răspuns: av anna , utilizator 18:02, 4 Iunie 2010
Nu poate fi reziliat daca va impliniti obligatiile contractuale.
poate fi reziliat cu respectarea termenului de preaviz prevazut in contract, daca s-a facut o astfel de precizare ( de regula se precizeaza un termen de preaviz de minim 30 zile ).
Dernuntarea unilaterala(adica ceea ce spunea geomih) este efectul neexecutarii obligatiilor contractuale, ori executarea partiala sau defectuoasa a obligatiilor de catre una dintre parti.
Notarea contracului de inchiere in CF are rolul de a asigura publicitatea imobiliara si de a face acest contract opozabil tertilor. Cum acest contract nu a fost notat in CF (puteti verifica printr-un extras de informare de CF) noul proprietar nu este obligat sa tina seama de el. Printre altele fie spus era obligatia dvs. sa-l inregistrati!! Si mai ales, interesul dvs.
Numai ca, nici pentru proprietar nu stau lucrurile f comfortabil.
Am recitit masajul si am inteles executarea silita nu a fost inca finalizata. Inregistrati-va contractul in Cartea Funciara a imobilului si rezolvati problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal. Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere inscris in cf Maria33ana Maria33ana Am dori sa achizitionam un apartament scos la licitatie dar care are inscris in CF un contract de inchiriere pe 10 ani platit in avans.Ce sanse ar fi sa intram ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)