avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act semnat in alb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act semnat in alb

Buna ziua,
Nu cunosc exact procedurile urmate de notari,insa e normal ca notarul sa iti citeasca ceva(ca fiind contractul pe care il semnezi,iar apoi sa aduca alte acte pe care sa te puna sa le semnezi,fara sa ti le citeasca anterior?Cum explicam si pe un alt topic,mama a fost dusa pentru a semna un act de acceptare a mostenirii si de stabilire a cotelor,in ciuda faptului ca toti cei prezenti stiau ca e fortata sa semneze.Astazi,dupa ce mi-am mai revenit din soc,am vrut sa citesc contractul ce i-a fost dat mamei,ca fiind cel semnat,am fost la un pas de infarct,cand am vazut ca pe respectivul act nu apar semnaturile mostenitorilor.:O:O:O Pe acel act nu apare decat semnatura notarului.
Dupa aceea am luat-o la intrebari pe mama,afland cu stupoare ca i s-a citit un act,cel care de altfel i-a si fost dat,si i-au fost aduse altele doua,si au fost pusi toti trei sa semneze.Au semnat toti,fara a citii ce li s-a dat sa semneze.#-o Ma gandesc,nu cumva au semnat initial stabilirea cotelor,lucru oarecum certificat chiar de actul dat de notar(si semnat doar de el),iar a doua semnatura era destinata cedarii in favoarea ..Dumnezeu stie cui:O Mama nu are acel act pe care l-a semnat,nu stie ce a semnat.Notarul nu i-a dat,si nici nu i-a citit ce semneaza.
Este normal ca notarul sa nu iti dea ce ai semnat????:O Mama in momentul acesta chiar nu stie ce a semnat,iar eu cu atat mai putin.
Eu vreau sa cer anularea acestui certificat de mostenitor,insa acum nu stiu ce sa mai contest.Sa contesc acel act,da' daca mama si-a cedat partea fara sa stie(i s-a cerut de foarte multe ori sa isi cedeze partea,insa a refuzat)?!Sunt extrem de bulversata,nu stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: janinam , utilizator 11:56, 6 Mai 2007


Pe acel act nu apare decat semnatura notarului.

Eu vreau sa cer anularea acestui certificat de mostenitor,insa acum nu stiu ce sa mai contest.Sa contesc acel act,da' daca mama si-a cedat partea fara sa stie(i s-a cerut de foarte multe ori sa isi cedeze partea,insa a refuzat)?!Sunt extrem de bulversata,nu stiu ce sa fac.



Pe certificatul de mostenitor nu apare decat semnatura notarului, nu si a mostenitorilor.
Actele pe care le semneaza mostenitorii sunt actele care au stat la baza eliberarii certificatului de mostenitor. (declaratii de acceptare/renuntare, inclusiv semnaturi de conformitate pe copiile actelor de stare civila prezentate notarului). Daca aveti dubii asupra actelor semnate, nimic nu va impiedica sa cereti notarului sa va arate ce acte s-au semnat.

Intebarea este? Ce scrie in certificatul de mostenitor? Este mama dvs. trecuta la rubrica "mostenitorii sunt: .....mama dvs cu o cota de ......"? Este acesta cota cea corecta? Daca da, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Daca ar fi renuntat la ceva atunci ar fi aparut la rubrica "sunt straini de mostenire prin renuntare" (sau, ma rog, cam asa ceva, exprimarile nu sunt intotdeauna aceleasi, ideea conteaza).
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2007
romascanu, moderator
In afara celor prezentate in mes anterior, succesibilii semneaza in fata notarului Incheierea finala prin care notarul public dispune emiterea unui Certificat de mostenitor. Acest document (incheierea ) se intocmeste in 2(doua)exemplare si ramane in arhiva biroului notarial la Dosarul succesoral al defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi dupa 30 ani flori9 flori9 Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire Simo Ama Simo Ama Bună seara. O întrebare am și eu.Tata e decedat din 2008, în 2009 s-a făcut succesiunea după el.Acum mama dorește sa vândă doar gradina, fără ... (vezi toată discuția)
Mostenire D_SIMONA D_SIMONA Buna ziua. Este vorba despre socrul meu. Tocmai ce a murit mama lui, iar sora socrului meu, si-a pus mama pe patul de moarte sa ii semneze de fata cu doi ... (vezi toată discuția)