Pe acel act nu apare decat semnatura notarului.
Eu vreau sa cer anularea acestui certificat de mostenitor,insa acum nu stiu ce sa mai contest.Sa contesc acel act,da' daca mama si-a cedat partea fara sa stie(i s-a cerut de foarte multe ori sa isi cedeze partea,insa a refuzat)?!Sunt extrem de bulversata,nu stiu ce sa fac.
Pe certificatul de mostenitor nu apare decat semnatura notarului, nu si a mostenitorilor.
Actele pe care le semneaza mostenitorii sunt actele care au stat la baza eliberarii certificatului de mostenitor. (declaratii de acceptare/renuntare, inclusiv semnaturi de conformitate pe copiile actelor de stare civila prezentate notarului). Daca aveti dubii asupra actelor semnate, nimic nu va impiedica sa cereti notarului sa va arate ce acte s-au semnat.
Intebarea este? Ce scrie in certificatul de mostenitor? Este mama dvs. trecuta la rubrica "mostenitorii sunt: .....mama dvs cu o cota de ......"? Este acesta cota cea corecta? Daca da, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Daca ar fi renuntat la ceva atunci ar fi aparut la rubrica "sunt straini de mostenire prin renuntare" (sau, ma rog, cam asa ceva, exprimarile nu sunt intotdeauna aceleasi, ideea conteaza).