avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariata gravida

Sunt insarcinata in 13 sapt. am anuntat in scris conducerea soc.(privata) la care lucrez si nu au vrut sa inregistreze instiintarea. dupa insistente am primit copie a instiintarii cu numar si data 26.06.2010 iar la o zi dupa am fost instiintati toti salariatii ca ni se va micsora programul de lucru, implicit salariul cu 50% prin acte aditionale la contractul de munca incepand cu data 01.07.2010. Din 31.06.2010 sunt internata si sunt sunata si presata zilnic sa ma prezint la firma cu actul aditional semnat.
Intrebarile sunt: pot eu sa semnez un act care a fost emis la data in care nu sunt prezenta? Acest act daca va urma un concediu medical trebuie sa il semnez? Cum ma va afecta in calculul indemnizatiei pentru mame?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:39, 3 Iunie 2010
Pai astazi suntem in data de 03.06.2010 ... cum puteti semna un act care nu a fost inca emis (data 26.06.2010 nu are cum sa fie azi ... :-/)
26.05.2010 scuze
acum ca am lamurit aceasta problema a datei ce puteti sa-mi mai spuneti?
Daca sunteti in concediu medical nu aveti cum sa semnati acel act ... va fi afectat cuantumul indemnizatiei daca vi se reduce salariul.
Durata timpului de munca nu afecteaza indemnizatia pentru CIC, intrucat acordarea acesteia nu este dependenta de timpul de munca al beneficiarului.
sa inteleg ca daca voi beneficia de concediu medical pana in momentul intrarii in concediul de sarcina si lauzie si apoi 2 ani dupa, angajatorul nu poate sa imi modifice salariul?

Alte discuții în legătură

Desfacerea contracului de munca la gravide mirelast mirelast Se poate sa imi desfaca contractul de munca cat timp sunt insarcinata in 3 luni, deoarece am fost amenintata cu acest lucru pentru ca sunt in concediu medical ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de luare la cunostinta decizie schimbare loc de munca eugen05 eugen05 buna ziua, as dori un raspuns la urmatoarea intrebare : daca angajatorul doreste sa-mi schimbe locul de munca ( pentru a aduce un nepot de-al lui in locul ... (vezi toată discuția)
Act aditonal micsorare salariu vs preaviz ionescu.maurelia ionescu.maurelia Pot primi in acelasi timp (pentru a semna) act aditional prin care mi se micsoreaza salariul si preavizul pentru disponibilizare? (vezi toată discuția)