avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incapacitate de luare la cunostinta decizie schimbare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incapacitate de luare la cunostinta decizie schimbare loc de munca

buna ziua,
as dori un raspuns la urmatoarea intrebare :
daca angajatorul doreste sa-mi schimbe locul de munca ( pentru a aduce un nepot de-al lui in locul meu ), si emite o decizie pentru acest lucru, ce se intampla, daca in momentul in care el doreste sa-mi inainteze decizia ( sa zicem la mijlocul unei zile de munca, la ora 14 ), eu simt deodata ca mi se face rau, si nu pot semna de primirea deciziei, adica de luarea la cunostinta cu privire la aceasta, si plec pe loc la un medic, care imi da concediu medical pe o perioada de 2 sapatamani ? in timpul celor doua saptamani are vreun efect decizia angajatorului daca eu nu am semnat de luarea la cunostinta a acesteia ? Mai mult, daca in timpul concediului medical de doua saptamani, fac cerere de suspendare a Contractului individual de Munca, pentru a intra in concediu pentru ingrijirea copilului de pana la doi ani, imediat dupa ce mi se termina concediul medical, ce se intampla cu decizia angajatorului de schimbare a locului meu de munca? Poate avea vreun efect?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:03, 22 Martie 2010
Schimbarea locului de munca se poate face de comun acord prin incheierea unui act aditional. Pe perioada CM aveti contractul suspendat de drept si nu poate fi vorba de incheierea unui act aditional. Daca beneficiati de CIC contractul este suspendat. Decizia nu are efect fara actul aditional privind schimbarea locului de munca.
Acum sa vedem ce poate face angajatorul daca "i-a venit rau" vazand ca a generat o stare de incapacitate de munca: angajatorul va poate concedia prin desfiintarea postului, acum sau cand terminati CIC; angajatorul poate gasi si alte motive de a va concedia; angajatorul poate solicita un control privind realitatea stari de boala.
Nu va spun asta sa va demobilizez ci sa stiti ca nu va mai fi un cadru de munca adecvat unor relatii de munca normale.
Concluzii: Refuzul nesemnarii unui act aditional era legal, decizia era nula fara acest act aditional, momentul la care ati intrat in concediu medical poate duce la concluzii ca este luat pe nedrept.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
Codul Muncii
Art 42-Locul de munca poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in CIM
Art 48-Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii,fara consimtamantul salariatului,si in cazul unor situatii de forta majora,cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului,in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura salariata gravida rrramor rrramor Gravida noastra nu si-a anuntat oficial starea de graviditate. In 4 saptamani va intra in concediu de maternitate. Intrebarea mea este: eu, angajator, ce ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere salariata gravida bvr bvr Dragi colegi de forum, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz: Salariata unei firme primeste preaviz de concediere articolul 65 alin. dupa cateva zile ... (vezi toată discuția)
Decizie sanctionare dana manea dana manea se poate emite decizia de sanctionare daca dupa desfasurarea cercetarii disciplinare prealabile salariatul a intrat in concediu medical ? daca asteptam sa ... (vezi toată discuția)