avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot schimba numele copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot schimba numele copilului

am un baiat de 11 ani si as dori ca la 18 ani sa poarte numele actualului sot si respectiv numele meu...ce ar trebui sa fac?este nevoie de acordul tatalui biologic la majorat
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 19:27, 3 Iunie 2010
Nu va mai fi nevoie de acord la majorat.
Dar nici dvs. nu va mai trebui sa faceti vreun demers.
Majorul va fi atunci capabil sa ia propria lui decizie... si pana atunci se pot schimba multe ...si legi, si dorinte, si interese...
La varsta de 18 ani , copilul devenit major, poate dispune singur asupra numelui sau, toate cererile urmand a le face singur.
la majorat nu mai este nevoie de acordul tatalui biologic pentru schimbarea numelui copilului pe cale administrativa.
Pe cale administrativa, la 18 ani
loricica79 a scris:

am un baiat de 11 ani si as dori ca la 18 ani sa poarte numele actualului sot si respectiv numele meu...ce ar trebui sa fac?este nevoie de acordul tatalui biologic la majorat

Ce va impiedica sa faceti aceasta schimbare acum? La 18 ani lumea il va sti cu alt nume si unii adolescenti se adapteaza greu cu schimbarea cand diploma de liceu ii este pe un alt nume etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor aflat in intretinere prin hotarare de divort alinaluca alinaluca Buna ziua,am o intrebare va rog...am un minor de 16 ani aflat spre crestere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila.Eu sunt casatorita cu cetatean ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui minorului Andreea4500. Andreea4500. Buna ziua. Am un fiu in varsta de 11 ani dintr-o relatie de concubinaj.Baiatul poarta numele tatalui sãu.Eu intre timp m am casatorit cu altcineva si mi am ... (vezi toată discuția)
Ce as putea sa fac? andra_30_tm andra_30_tm Buna, Sunt divortata de 12 ani ,si am un baiat de 13 ani ,si asi dorii sa il trec pe numele meu de fata. Tatal baiatului nu imi plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)