avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare sociatate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare sociatate

daca vreau sa-mi vand firma si am un credit luat pe firma fara ipoteca cel care cumpara firma preia si datoriile?ce se intampla daca nu plateste ratele la banca?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:43, 6 Mai 2007


am un credit luat pe firma


Intotdeauna mi-a fost greu sa inteleg de ce oamenii nu reusesc sa faca distinctia intre EI ca persoane fizice si FIRMELE pe care le-au infiintat. Firma este o persoana (juridica) diferita de cel care a infiintat-o asa cum copilul este o persoana diferita de parintele sau. (chiar daca auzim prea des expresia "eu te-am nfacut, eu te omor"). Nu aveti un credit luat pe firma ci firma (are) a contractat un credit. Chiar daca detinatorul partilor sociale se schimba (prin cesiune de parti sociale) firma va avea in continuare un credit de achitat. Daca nu-l achita, poate fi execuatata (firma) de banca, poate intra in faliment, etc, etc. Iar daca, cumva, ati folosit creditul FIRMEI in interes personal (ati cumparat pt dvs. masina si piscina) atunci riscati si o chemare in raspundere pt ajungerea firmei in stare de faliment.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2007
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare societate andam andam in cazul in care eu imi vand firma unui tert dar am luat un credit fara ipoteca de la o banca pe firma acesta va lua o data cu firma si datoriile?ce se ... (vezi toată discuția)
Sediu firma pe locuinta ipotecata? irina_vasea irina_vasea buna tuturor , am nevoie inca o data de ajutorul expertilor , am luat un apartament cu ipoteca pe 25 de ani si acum ma roaga o ruda sa isi faca firma ( ... (vezi toată discuția)
Faliment firma hingheru hingheru Am o firma X si detin un magazin (cladirea este pusa gaj la banca ) am facut o noua firma(alt actionar,eu nu apar in firma) pe firma X am credite la ... (vezi toată discuția)