avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa tata

Buna ziua, am o rugaminte, cine poate sa ma lamureasca intr-o dilema.
Urmeaza sa fac o succesiune dupa tata si nu stiu daca mama are drept de mostenitor. Lucrurile stau in felul urmator: in urma cu 30 de ani bunicul, din partea tatalui si-a vandut casa parintilor mei cu acte in regula, deci exista un contract de vanzare cumparare pe casa care urmeaza sa fie obiectul unei mosteniri in care apare si numele mamei mele. In urma cu 12 ani parintii au divortat, dar nu au facut un partaj, deci in momentul cand tata a murit el era divortat. Intrebarea este are sau nu mama mea drept de mostenitor, avand in vedere ca au trecut 12 ani de la divort si nu a existat un partaj? Multumesc f mult!
Cel mai recent răspuns: aurelia02 , utilizator 17:49, 5 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Mama dumneavoastra nu are vocatie succesorala. In schimb are cota ei din imobil in urma incetarii comunitatii de bunuri ca efect al divortului. In calitate de mostenitor al tatalui veti putea cere partajul in vederea stabilirii cotelor parintilor iar cota care ar fi revenit tatalui prin partaj va intra in masa succesorala. Veti deveni coproprietar cu mama.

multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul fiicei la mostenire dupa decesul tatalui a-za-za-z a-za-za-z ce trebuie de facut in caz, daca mama a divortat cu 13 ani in urma de tatal meu, lasindul sa traieasca in casa construita de ambii? si dupa decesul tatalui cum ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire gavvaly gavvaly Buna ziua. Am mai multe probleme si nu stiu cum sa le rezolv si anume: - suntem 2 frati, unul e in inchisoare de ceva vreme - parintii au murit de aprox. 5 ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)