avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie întretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie întretinere

Plătesc pensie alimentară pemtru un copil minor şi pentru unul major în continuarea studiilor. Instanţa a stabilit achitarea acestor pensii începând cu luna martie 2006. A început să mi se oprească lunar această pensie cu restanţe cu tot, însă soţia m-a acuzat că nu-i plărtesc lunar pensia. Din copiile cupoanelor prezentate de fosta soţie a rewieşit că aceasta primea pensie trimisă direct de la casa de pensii cu mandat păoştal, dar mi-a arătat copii după cupoane cu 5 RON în loc de 103 sau 2000 ron cât mi se oprea. Am făcut mai multe sesizări către casa de pensii însă toate răspunsurile OFICIALE erau doar nişte CIORNE din care nu poţi desluşii absolut nimic, şi nu corespundeau datele din două hârtii ale lor nici măcar între ele darămite cu copiile soţiei mele sau cu cupoanele mele de pensie, mai mult decât atât mi s-a scris că se opreşte şi un procent de 2 % din pensie drept comision. Practic soţia a solicitat reţinerea direct de la casa de pensii. Este legală reţinerea acestui comision ? Eu prectic din calculele făcute de subsemnatul mi-a reieşit o reţinere mult mai mare a valorii pensiei de întreţinere decât cea stabilită de către instanţă. Pot să solicit instanţei de judecată anularea popriri direct de la casa de pensii şi achitarea personal prin mandat poştal a acesteia direct benmeficiarilor ? Cei de la casa de pensii mai bine zis cucoana care s-a ocupat cu aceste popriri a avut un comportament total neadecvat de câte ori am solicitat lămuriri, mi s-a spus că dacă eram un soţ şi un tată de treabă nu le mai dădeam lor bătaie de cap. Este ceva incredibil, aceasta se numeşte MIRICÃ VIORICA de la Casa de Pensii Braşov, şi ar trebui să cunoască cei din Braşov despre prostiile acestei femei. Oricum doresc să fac şi o Plângere penală pentru Abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, dar doresc să văd şi dacă soţia mea a minţit cu privire la sumele încasate. Vă mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:53, 8 Mai 2007
adevarul il poti afla, despre sumele incasate de sotia ta doar de la casa de pensii.....cu dovezile care se intorc la ei ca s-au virat banii/inmanat....cere sa vorbesti cu directorul, sau cand are audiente....din pacate functionarii de la noi nu prea stiu sa faca nimic daca nu li se da dispozitie......
Practic am trimis 2 petiţii cu confirmare de primire cătrte casa de pensii Braşov, în prima mi s-a dat un răspuns foarte evaziv, nu la obiect, iar la a doua petiţie mi s-a trimis 2 ,, ciorne ,, nu un document oficial, ciorne aprobate de domnul Director adjunct Pămpărău. La data depunerii celei de a doua petiţii am solicitat şi mi s-a dat tot o ciornă, în care datele din aceasta cu privire la cele solicitate de subsemnatul, în baza OG 27 şi Legii 233 din 2002, nu corespunde cu nimic cu ,, ciornele oficiale ,, sau cu copiile pe care mi le-a dat soţia, sau cu cupoanele de pensie ale subsemnatului. În discuţia avută cu cucoana de la ghişeu, am fost luat la mişto când am spus că o să fac public presei şi altor instituţii modul în care se lucrează la casa de pensii Braşov, şi am primit un răspuns foarte frumos, ,, poate cădacă merg la ziar şi la alţii o să le mărească şi lor salariile ,,. Ce credeţi ? Ceea ce se întâmplă aici la Braşov la casa de pensii este incredibil. Nu am crezut niciodată că poate exista aşa ceva. Mi s-a refuzat să aflu ce reţineri am din pensia mea. Consider că mi s-a încălcat un drept fundamental şi cineva trebuie să răspundă. Mai mult soţia a făcut o cerere în numele unei nfiice ale mele prin care solicita nişte restanţe neacordate din pensia de întreţinere. Total ilegal. Ce ar trebui să fac ?
Există vreun temei legal prin care Casa de Pensii să-mi oprească un comision de 2 % din pensie pentru valoarea Pensiei Alimentare ? Eu aş dorii să le plătesc cu mandat poştal să am garanţia că sumele respective vor fii primite de cei în drept.
Si parerea mea este sa mergeti in audienta, inarmat cu actele dv. (talon pensie) si cu actele sotiei (mandate postale pensie) din care sa rezulte intr-adevar o neconcordanta. Pentru aceasta insa trebuie sa va convingeti ca sotia dv. spune adevarul cu privire la sumele efectiv primite cu titlu de pensie de intretinere, desi ma indoiesc cu privire la retinerea unei sume si trimiterea unei alte sume la beneficiar... Dar inainte de a merge in audienta, sa aveti toate aceste acte la dv. pentru a vorbi la obiect, altfel nu va va ajuta nimeni.
Cu privire la trimiterea pensiei cu mandat postal si nu prin retinere (cu plata unui comision) de la Casa de Pensii, trebuie ca sotia dv. sa faca o cerere in acest sens la Casa de Pensii prin care sa solicite sa nu vi se mai retina dv. si sa nu i se mai vireze aceste sume, urmind ca dv. apoi sa va indepliniti benevol aceasta obligatie, dar pentru aceasta trebuie sa o convingeti pe sotia dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste pensia alimentara ??????????????? Sunt bugeta. Pensia alimentara a fost ridicata direct de la institutia unde lucrez de fosta sotie. As vrea sa aflu daca efectiv aceasta este calea legala. ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara florinonly florinonly In urma desfacerii casatoriei prin divort, sotul a fost obligat la plata pensiei alimentare pentru doi copii minori. Insa, sotia nefiind in tara, sumele ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont dellya dellya Buna seara! Tatal meu este pensionar si are poprire pe contul unde incaseaza pensia, de la directia de taxe si impozie locale. Din 834lei pensie ii mai ramane ... (vezi toată discuția)