avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces-verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces-verbal

Buna ziua. Vreau sa depun o contestatie pt un proces-verbal, stiu ca trebuie depusa in dublu exemplar, am foarte multe documente in anexa, iar intrebarea mea este: toate aceste documente se depun intr-un dosar plic, sau se accepta si dosarul cu sina? Poate pare o intrebare banala, insa nu as vrea sa aleg dosarul cu sina, iar apoi sa mi se spuna ca acele documente nu trebuiau gaurite... Am si fotografii... si nu vreau sa fac niciun pas gresit... vreau sa fiua atent chiar si la detalii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:24, 10 Iunie 2010
nu va trebuie, dati le registratura ce acte aveti si gata, in dosare le pun ei
Buna,vreti sa trimiteti prin posta?fara dosar trebuie vazut competenta teritoriala,eventual judecatoria pe raza caruia s/a intocmit p/v,intra in discutii pt. detaliiiiiiiiiiii
Mergeti la registratura si cu dosar plic si cu dosar cu sina si cum va solicita sa le puneti , asa le veti pune.
Capsati documentele care le aveti de anexat la plangerea contraventionala si le depuneti la registratura. Puteti depune si un opis cu ceea ce anexati sau faceti mentiune despre aceste inscrisuri anexate in plangere. Nu este necesar sa le depuneti cu dosar.
Interventie moderator Am rugamintea sa nu mai deschideti un noua discutie in legatura cu aceeasi problema, puneti intrebarile in continuarea acestui topic. Multumesc!

Gabriela Pintea

radusb a scris:
Buna ziua. In momentul cand am depus dosarul la Judecatoria sectorului 2 pentru a contesta un proces verbal pt ridicare auto, am mai descoperit o greseala in PV: la rubrica "contravenientul poate face plangere impotriva PV in termen de 15 zile, care se depune la judecatoria..." era scris "sector 1" desi masina mi-a fost ridicata din sectorul 2. Intrebarile mele legate de acest fapt sunt:
1) este (si) acesta un lucru (pe langa multe altele) de care ma pot "agata" pt a obtine anularea PV-ului?
2) ca sa adaug un act la dosar, legat de acest aspect, trebuie sa ma incadrez in cele 15 zile de la data comunicarii? (termenul il am doar in ianuarie 2011)
3) care este formularea corecta cu care trebuie sa incep acest act aditional? Stiu ca cealalta se numea "Plangere"... "Subsemnatul... in contradictoriu cu MAI-DGPMB-BPR formulez, in termen legal, prezenta PLANGERE impotriva PV seria... nr... pentru urmatoarele motive...". Acum in ce mod trebuie sa incep actul respectiv?
4) trebuie o cerere anume pt a depune acte la dosar? trebuie timbru fiscal?
5) in cazul in care verdictul imi va fi nefavorabil, va trebui sa platesc cheltuieli de judecata? Repet: este vorba de un proces-verbal pt ridicare auto, pe care il contest. Va multumesc.

Daniel Coman a raspuns:
1. da, este un motiv de nulitate trecerea gresita a locului;
2. acte se pot depune pe tot parcursul dosarului;
3. precizare plangere;
4. nu trebuie timbru fiscal;
5. se platesc cheltuieli cu dosarul.

radusb a scris:
Multumesc de raspuns. Legat de raspunsul la pct. 5, cam cat de mari sunt acele cheltuieli?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere plangere prin posta + taxe nest nest Buna ziua, Avand in vedere greva de le registraturi ma gandesc sa depun o plangere impotriva pv contraventie prin posta. As avea urmatoarele intrebari: - ... (vezi toată discuția)
Depunere inscrisuri/probe loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am si eu o intrebare: in calitate de reclamanta am prima infatisare joi 15 noiembrie. Este tarziu daca depun la registratura in dimineata de joi ... (vezi toată discuția)
Dosar in arhiva calin_andrei calin_andrei Mai gasesc un dosar la arhiva cu 1 zi inainte de termen sa depun niste inscrisuri la dosar? Sau le depun direct in sedinta de judecata? Si daca le depun in ... (vezi toată discuția)