Buna ziua. In momentul cand am depus dosarul la Judecatoria sectorului 2 pentru a contesta un proces verbal pt ridicare auto, am mai descoperit o greseala in PV: la rubrica "contravenientul poate face plangere impotriva PV in termen de 15 zile, care se depune la judecatoria..." era scris "sector 1" desi masina mi-a fost ridicata din sectorul 2. Intrebarile mele legate de acest fapt sunt:
1) este (si) acesta un lucru (pe langa multe altele) de care ma pot "agata" pt a obtine anularea PV-ului?
2) ca sa adaug un act la dosar, legat de acest aspect, trebuie sa ma incadrez in cele 15 zile de la data comunicarii? (termenul il am doar in ianuarie 2011)
3) care este formularea corecta cu care trebuie sa incep acest act aditional? Stiu ca cealalta se numea "Plangere"... "Subsemnatul... in contradictoriu cu MAI-DGPMB-BPR formulez, in termen legal, prezenta PLANGERE impotriva PV seria... nr... pentru urmatoarele motive...". Acum in ce mod trebuie sa incep actul respectiv?
4) trebuie o cerere anume pt a depune acte la dosar? trebuie timbru fiscal?
5) in cazul in care verdictul imi va fi nefavorabil, va trebui sa platesc cheltuieli de judecata? Repet: este vorba de un proces-verbal pt ridicare auto, pe care il contest. Va multumesc.
1. da, este un motiv de nulitate trecerea gresita a locului;
2. acte se pot depune pe tot parcursul dosarului;
3. precizare plangere;
4. nu trebuie timbru fiscal;
5. se platesc cheltuieli cu dosarul.
Multumesc de raspuns. Legat de raspunsul la pct. 5, cam cat de mari sunt acele cheltuieli?
~ final discuție ~